MASH og Moesgaard med børn

Moesgaard Museum

For ikke så lang tid siden var jeg i Aarhus med min datter. Den tur kan du læse mere om her. Nu kom turen så til en mor-søn-tur til Smilets By.

Hvor Sophie gerne ville shoppe og prøve tøj, er Rasmus mere til oplevelser. Derfor var der planlagt lidt af hvert.

En tur i Tivoli Friheden

Først skulle vi en tur i Tivoli Friheden. Jeg havde ikke været der siden jeg var barn, og kunne faktisk ikke huske meget derfra. Jeg havde derfor heller ikke de store forventninger til steder.

Friheden er ikke så stort som Tivoli i København eller Legoland, som er de forlystelsesparker, vi oftest har besøgt. Det minder mest af alt om Bon Bon Land størrelsesmæssigt. Der er dog godt med småvilde forlystelser og vi fik masser af vind i håret og sus i maven. Jeg fik endda kvalme flere gange, hvilket må siges at være et meget godt parameter for, hvor vildt tingene går for sig.

Der var ikke særlig meget kø ved forlystelserne, på trods af at vi besøget Tivoli Friheden mandag i påskeferien, så vi fik masser af værdi for pengene.

Efter 4 timer og en stor is var vi mætte og gik tilbage til Scandic The Mayor lige ved banegården. En tur på knap 3 kilometer.

MASH med børn

MASH med børnTil aftensmad skulle vi på MASH. Rasmus elsker store bøffer og gode madoplevelser – og så er der jo ingen vej udenom MASH.

Jeg havde dog været lidt i tvivl, om MASH med børn i det hele taget var muligt. Det er jo et af de finere steder, hvilket menukortet også vidner om. Jeg ringede derfor i forvejen og spurgte, om børn er velkomne på MASH – og dét er de, fortalte tjeneren.

Den eneste grund til der ikke er en decideret børnemenu er, at mange af retterne er børnevenlige i sig selv. Tjeneren sagde også, at de desuden sagtens kunne finde en høj stol også, hvis det var aktuelt.

Så til jer andre: MASH med børn kan sagtens lade sig gøre – og anbefales!

Vi fik tartar til forret og en lækker, mør Rib Eye og Striploin til hovedret. Med bearnaisesauce, trøffelfritter, chilifritter og stegt blomkål med nødder og parmesan. Det var fantastisk!

Moesgaard Museum med børn

GrauballemandenDagen efter tog vi på Moesgaard Museum. Stedet er mest kendt for Grauballemanden og Gundestrupkarret – og ingen af delene skuffede. Det gjorde arkitekturen heller ikke, eller de øvrige udstillinger.

Der var masser af interaktivitetet med blandt andet film og VR-briller. Vi blev guidet igennem tiden helt fra istidens ophør og frem til starten af middelalderen på den fineste måde. Alt sammen meget autentisk og med de vildeste udstillede ting. Fra ufatteligt velbevarede grave til smukke mosefund.

Rasmus var også meget begejstret – og når en 12-årig med snuden i mobilen kan løsrive sig fra den og engageret undersøge alle hjørner og kanter siger det en del om seværdigheden.

Børn har i øvrigt gratis adgang på Moesgaard Museum, så tag endelig afsted hele familien.