MatematikFessor – Danmarks mest benyttede matematikportal

Matematik indgår i stort set alle menneskers hverdag. Matematiske færdigheder er dertil påkrævet på rigtig mange videregående uddannelser, og derfor er der mere end én god grund til, at mange af os tidligt går i gang med at skærpe vores kompetencer inden for feltet.

Der findes mange måder at lære matematik på. I dagens Danmark foregår en stor del af børnenes læringsproces dog via MatematikFessor. Nedenfor giver vi dig en guide til den populære platform.

Hvad er MatematikFessor?

MatematikFessor er Danmarks mest benyttede matematikportal og del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof. Portalens store popularitet skyldes blandt andet, at du på MatematikFessor kan finde et væld af opgaver spredt ud over mange forskellige sværhedsgrader, og at selve portalen har en brugervenlig opbygning, der gør det nemt for brugerne at finde frem til dét materiale, de leder efter.

Hvem kan benytte sig af MatematikFessor?

MatematikFessor henvender sig til børn og teenagere i alle aldre, der er indskrevet enten i folkeskolen, på gymnasiet eller på én af de danske erhvervsskoler. På platformens oprettelsesside fremgår det derfor, at du enten skal være skolerepræsentant eller forælder for at kunne oprette en profil.

Når du opretter et skoleabonnement, får alle skolens elever tildelt et individuelt login, som giver dem fuld adgang til MatematikFessor. Skolens matematiklærere kan derefter nemt begynde at inkorporere platformens opgaver og opbygning i den daglige undervisning.

Hvis du ikke er ansat men derimod forælder til et barn under 15, der via skolen har adgang til MatematikFessor, kan du oprette et forælder-login og dermed løbende følge med i, hvordan dit barns matematiklæring skrider frem.

Hvad koster det at bruge MatematikFessor?

Som forælder har du gratis adgang til MatematikFessor. Det er nemlig dit barns skole, der betaler for det løbende abonnement. Hvis du er matematiklærer eller på anden vis repræsentant for en uddannelsesinstitution, der ønsker adgang til MatematikFessor, skal bruge portalens kontaktformular for at forhøre dig om detaljerne.

Læg desuden mærke til, at MatematikFessor udbyder en gratis prøveperiode, der løber over hele 30 dage.

Hvor hurtigt kan jeg få adgang til MatematikFessor?

Da MatematikFessor er en betalingsside, kan du selvsagt ikke få adgang til sidens indhold, før der er betalt for et abonnement. Som forælder bør du kontakte dit barns matematiklærer, hvis du endnu ikke har fået dine loginoplysninger til portalen.

Som fagperson bør du udfylde formularen for den gratis prøveperiode, huske at indtaste din ønskede startdato for abonnementet og derefter afvente en bekræftelse. Som regel går der ganske kort tid, før du og resten af din institution kan komme i gang med at benytte jer af MatematikFessor.

Hvad består MatematikFessors hjemmeside af?

Som det fremgår af MatematikFessor-portalens forside, har hjemmesiden tre læringsmæssige hovedsektioner: ‘Lektioner’, ‘Bogreolen’ og ‘Træning’. MatematikFessor er dertil udstyret med både et søgefelt og en række kontaktnumre, som giver dig mulighed for at få hjælp i forbindelse med din færden på siden.

Lektioner

Hvis du endnu ikke har fundet ud af, om MatematikFessor er noget for dig, dit barn eller den skole, du repræsenterer, kan du med fordel starte med at orientere dig i sidens lektionsoversigt.

MatematikFessors lektioner fordeler sig over alle trin fra 0. til 10. klasse og dækker desuden både gymnasiets D-, C-, B- og A-niveau i matematik.

Mange af os husker hovedsageligt matematikken fra børnehaveklassen som noget, hvor man så småt begynder at få en fornemmelse for tal og for, hvad det vil sige at lægge til og trække fra. Men som det fremgår af MatematikFessors oversigt over 0. klassernes lektioner, er der en del mere involveret, når børn for første gang begynder at studere matematik.

For det tidligste klassetrin er lektionsoversigten opdelt i ‘Algebra’, ‘Areal’, ‘Flytninger’, ‘Faglig læsning’, ‘Geometriske grundbegreber’, ‘Kodning’, ‘Mønstre og talfølger’, ‘Minus’, ‘Omkreds’, ‘Penge, økonomi og valuta’, ‘Plus’, ‘Statistik’, ‘Tabeller’, ‘Talforståelse’, ‘Tid’ ‘Uligheder’ og ‘Undersøgende matematik’. Samtlige kategorier omfatter masser af underkategorier, og mange af dem beror på historier, musikalsk orienterede genkendelsesteknikker og andre metoder, der særligt egner sig til små børn.

Som du bevæger dig gennem oversigterne for de forskellige klassetrin, vil du bemærke, at nogle kategorier forbliver, mens andre udskiftes. Sidens systematiske udlægning af læringsstoffet er sandsynligvis én af hovedårsagerne til, at 3 ud og 4 danske grundskoler allerede har tegnet deres abonnement på MatematikFessor.

Bogreolen

Selvom MatematikFessor består i en interaktiv og fortrinsvist digital tilgang til matematik, fordrer platformen også en inkorporering af bøger i matematikundervisningen. På sidens bogreol finder du således en lang række af de bøger, som dit barn eller de børn, du repræsenterer, skal igennem for at få den bedst mulige læringsproces.

Som MatematikFessors lektioner er sidens litteratur opdelt efter klassetrin, og når du besøger bogreolen, får du øverst på siden mulighed for at tilgå litteraturlisten for de forskellige trin i folkeskolen, i gymnasiet og på diverse erhvervsuddannelser. Ligeledes vil du sikkert bemærke, at mange af de bøger, der henvender sig til yngre studerende, beror på en musikalsk orienteret læringsteknik, som kan hjælpe børnene med både at lære deres stof hurtigt og samtidig have det sjovt med matematikken.

Træning

‘Træning’, den tredje hovedsektion på MatematikFessors hjemmeside, består af tre undersektioner: ‘Prøvetræneren’, ‘Test dig selv’ og ‘Spil’. Når du forsøger at lære noget nyt, er det vigtigt, at du supplerer din indlæring med løbende tests af, hvad du har lært. Og derfor er ‘Træning’ en essentiel del af platformen.

Hvis du underviser børn i matematik, bør du opfordre dem til at besøge træningssektionen så ofte som muligt. Sådan sikrer du nemlig, at de ikke kaster sig over en ny lektion, før de fuldt ud har forstået den forrige. Som forælder kan du overveje at lade barnet stå nogenlunde selvstændigt for gennemgangen af lektionerne og foreslå, at barnet tager træningsopgaverne med dig på sidelinjen.

Hjælp og support

MatematikFessors undervisningsorienterede hovedsektioner udgør utvivlsomt den væsentligste del af platformen. Men hvis du er førstegangsbruger af MatematikFessor, kommer du sandsynligvis til at have brug for lidt hjælp til at komme ordentligt i gang og få mest muligt ud af sidens forskellige redskaber. Og i så fald kan du med fordel tjekke platformens hjælpesektion.

Under ‘Hjælp’ finder du både en underside med de oftest stillede spørgsmål; nemlig ‘FessorsForum’, som du kan rådføre, hvis du har svært ved at finde rundt på platformen og samtlige af de kontaktoplysninger, du kan få brug for, når du begynder at benytte dig af MatematikFessor. Sidens ansvarlige plejer at være hurtige til at besvare folks henvendelser, og derfor må du endelig ikke tøve med at tage kontakt til MatematikFessor, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til siden.

Hvad er fordelene ved at bruge MatematikFessor?

MatematikFessor har mange fordele. De tre mest fremtrædende er, at MatematikFessor sikrer en effektiv læringsproces, at det er nemt at finde rundt på siden, og at inkorporeringen af MatematikFessor i matematikundervisningen giver læreren eller forælderen mere tid til at fokusere på det individuelle barn.

Den effektive læringsproces

Undersøgelser har gennem tiden vist, at vi lærer langt hurtigere som børn, end vi gør senere i livet. Alligevel kan ingen af os forvente en effektiv læringsproces, hvis ikke vi har de rette forudsætninger for læringen. MatematikFessors platform strukturerer matematikstoffet, så børn, forældre og undervisere fra starten har et overblik over, hvad børnene skal igennem på de forskellige klassetrin. MatematikFessors fremragende ry skyldes derudover, at platformen:

  • Retter opgaverne hurtigt, korrekt og helt automatisk
  • Løbende giver eleverne deres matematikresultater
  • Indbefatter statistik, som gør det nemt at målrette undervisningen
  • Hyppigt opdateres med nye opgaver og nyt indhold

Den nemme navigation

Der findes ufatteligt mange forvirrende hjemmesider, hvor du typisk hverken kan finde rundt eller komme i kontakt med de mennesker, som burde kunne hjælpe dig. MatematikFessors anden store fordel er, at platformen har en brugervenlig opbygning, som er nem at navigere.

De fleste brugere når kun at logge ind enkelte gange, før de får en klar fornemmelse for, hvordan de skal bruge platformens forskellige redskaber. Og langt de fleste af de spørgsmål, som du eventuelt måtte have undervejs, besvarer MatematikFessor fyldestgørende i sidens hjælpesektion.

Mere tid til det enkelte barn

Der kommer hele tiden flere mennesker til verden. Følgelig bliver mange af de danske skoleklasser gradvist større. Én af lærerens fornemste opgaver er at give den enkelte elev den tid og hjælp, som eleven har brug for, men det er ikke altid nemt, når læreren har et væld af elever på én gang, der alle lærer i forskellige tempi.

MatematikFessor har allerede vist sig som et markant mere effektivt undervisningsmiddel end den matematikundervisning, som indtil nu har karakteriseret de danske skoler. Og platformens omfattende og effektivitetsfordrende opbygning gør netop, at både lærere og forældre, der rådfører MatematikFessor, har mere tid til at pleje og imødekomme det enkelte barns undervisningsbehov. Der er herfra ingen tvivl om, at platforme som MatematikFessor er kommet for at blive.