Playtray

Hvis du har en Stokke Tripp Trapp stol er en Playtray en genial opfindelse. Jeg har haft en til alle mine 3 børn og synes, den er næsten uundværlig. Vælter glasset med vand, stopper de høje kanter væsken – og når barnet er færdigt med at spise, kan du nemt tage din PlayTray af og bære den hen til vasken.

Det gør oprydningen efter måltidet meget nemmere!

Playtray i 4 forskellige farver

Der er 4 fine modeller at vælge imellem – gennemsigtig, sort, rød og hvid. Playtray er desuden godkendt til fødevarer og CE-mærket.

playtray-gennemsigtig

playtray-sort

playtray-roed

playtray-hvid

De mange fordele ved Playtray

  • En Playtray at montere og fjerne igen, da den faktisk bare skal glides nedover ryglænet.
  • De høje kanter sørger for, at spildt vand og mælk ikke løber på gulvet.
  • Kanterne forhindrer også det meste mad i at ryge på gulvet.
  • Oprydningen efter måltidet er super nem: Du tager bare bordet af stolen, bærer den hen til vasken og skyller den af.
  • Playtray kan også gå i opvaskemaskinen.
  • Dit eventuelle fine plankebord eller bord i afsyret eg slipper for lasagnepletter, fordi barnet bruger sin Playtray som bord i stedet.

 

Ting du skal vide, hvis du køber en Playtray

playtray-monteringHer er nogle tips til valg af Playtray og til brugen

Kan bruges til både ny og gammel Tripp Trapp

Playtray passer perfekt til Tripp Trapp stole af den lidt ældre model med træbøjle. Har du derimod den nye model med plastbøjle, opstår der et mindre “hul” mellem bøjlen og Playtray’en. Det er ikke farligt, men der falder af og til lidt mad ned.

Der følger dog en velcrostrop med, som kan monteres mellem Playtray og siddepladen og som erstatter den del af plastbøjlen, der sidder mellem barnets ben. Hermed kan man fjerne  den oprindelige plastbøjle, når altså den lille ikke længere har brug for det ekstra ryglæn.

Stolen risikerer lidt ridser

Din stol risikerer lidt ridser dér, hvor din Playtray sættes fast på stolen. Det er simpelthen umuligt andet – men din Tripp Trapp stol slipper alligevel ikke helskindet gennem livet, så personligt har jeg ikke set dette som et reelt issue. Fordelene ved bordet opvejer klart dette lille minus.

Montering af Playtray

Overvej farvevalget

Den hvide og den gennemsigtige model kan godt tage farve fra maden – så hvis du er typen, der serverer en del pasta med tomatsovs, kan du risikere plastikken med tiden bliver misfarvet. Især hvis du vasker den i opvaskemaskinen, hvor plast der bliver opvarmet en smule, generelt tiltrækker farve fra madresterne.

“Hæng” ikke på din barns Playtray

Det er begrænset, hvor meget vægt en Playtray kan holde til, uden monteringshægterne med tiden giver efter. De er stærke – men det ér altså plastik og kan knække. Så: Stil ikke dit barn på den og brug den ikke som støtte, når du rejser dig fra gulvet. Det er ikke sikkert, det begynder at “hænge” eller tage skade, men risikoen er der.