nsv365 – Startside for tjenester til personale og elever

Er du personale eller elev på én af Næstved Kommunes folkeskoler? Så er der netop blevet oprettet en loginside til dig, hvor du kan få adgang til alle skolernes Office365-løsninger. Det betyder, at når du gerne vil anvende én af Microsofts Office-løsninger, skal du blot logge på én side. Herefter vil du have fuld adgang til alle løsningerne.

Derudover får du også adgang til andre tjenester, der kan være brugbare for dig, der er enten lærer eller elev. Blandt andet har du mulighed for at se de tidligere opgaveformuleringer til folkeskolens afgangsprøve. Eller du kan let finde adgang til en printer. Derfor bør du helt klart besøge nsv365.dk, hvis du er enten elev eller lærer på én af Næstveds folkeskoler.

Adgang for både elever og lærere

En af de store fordele ved nsv365.dk, er, at hjemmesiden både er skabt til elever såvel som lærere. Det betyder derfor også, at begge grupper har mulighed for at hjælpe hinanden, hvis der opstår problemer.

Tidligere har der ofte været skabt forskellige løsninger til henholdsvis lærere og elever. Det kan gøre tingene unødvendigt besværligt, da det har krævet, at lærerne har sat sig ind i to forskellige systemer for at kunne hjælpe eleverne.

Med nsv365.dk er der kun én hjemmeside. Det letter lærernes arbejde, da de kun skal forholde sig til én hjemmeside. Derudover er hjemmesiden også skabt til alle elever og lærere på samtlige af Næstveds folkeskoler. Derfor er det også lettere at sparre om hjemmesiden med lærere eller elever fra andre skoler. Det gør tværsamarbejdet lettere for alle.

Sådan logger du ind

Hvis du gerne vil benytte dig af nsv365.dk, skal du først logge ind på siden. Det gør du ved at følge de kommende trin:

 • Gå ind på nsv365.dk
 • Tryk på kommandovejen ”Log ind @med naestved-cds.dk” øverst til højre
 • Brug dit unilogin til at logge ind med
 • Koden er den samme, som du bruger på skolens computere

Hvad er Office365?

Office 365 er en skybaseret løsning fra Microsoft. Løsningen bliver både anvendt af private personer såvel som virksomheder. I løsningen er der blandt andet flere programmer, som du kan anvende, når du enten arbejder som lærer eller studerer som elev.

Foruden adgangen til de mange programmer, har du også mulighed for at lagre dine dokumenter i OneDrive, når du anvender Office365. Ligesådan har du også mulighed for at lagre dem i SharePoint.

Det betyder også, at det er væsentligt nemmere at samarbejde, når du anvender Office365 frem for andre løsninger. Det skyldes især, at du kan give andre brugere lov til at redigere i de filer, som du gemmer på enten OneDrive eller SharePoint. På den måde undgår du, og de øvrige brugere, at have flere af de samme filer. I stedet kan I alle arbejde i den samme fil. Det letter samarbejdsprocessen væsentligt.

Disse programmer er en del af Office365

Med Office365 får du adgang til flere programmer, som gør din hverdag som enten elev eller lærer nemmere. Blandt andet får du adgang til disse:

 • Word
 • PowerPoint
 • Outlook
 • Excel
 • Publisher
 • Teams

Hvis du har en pc, kan du også få adgang til både Access samt OneNote-funktioner. Hvis du gerne vil have alle disse programmer på din computer, kan du blot downloade Office-pakken fra nsv365.dk. Herefter vil alle programmerne være på din computer.

Om Word

Word er et tekstbehandlingsprogram, som bliver anvendt verden over af alt fra privatpersoner til studerende og kontoransatte. Derfor er programmet også et must for dig, der arbejder som lærer eller er elev.

Med Word får du – kort fortalt – et elektronisk stykke papir, der i princippet er uendeligt. Her kan du selv vælge skrifttype og skriftstørrelse. Du kan også lave overskrifter og indsætte billeder – samt meget mere. Derfor er det også et uundværligt program for alle, der har brug for at skrive tekster i forbindelse med deres skolegang eller arbejde.

Om PowerPoint

Hvis du skal lave en præsentation, er PowerPoint et fantastisk redskab. Hvis du er elev, kan du bruge programmet til din fremlægning eller eksamen. Er du derimod lærer, kan du bruge programmet til at forberede og udføre din undervisning.

Med PowerPoint kan du nemlig lave præsentationer i et diasshow. I selve diasshowet kan du indsætte alt fra tekst til billeder og animationer. Derfor er PowerPoint et godt visuelt værktøj.

Om Outlook

Outlook er primært kendt som et mail-program, der gør det muligt for dig at både sende og modtage mails. Det gælder, uanset om du er elev eller lærer. Derudover har du også mulighed for at både indkalde og svare på andres mødeindkaldelser, når du anvender Outlook.

Du behøves faktisk ikke engang din computer for at gå adgang til Outlook. Du kan også logge på via din smartphone eller tablet. Det kræver blot, at du har adgang til internettet.

Selvom Outlook primært er kendt for sine mail- og kalenderfunktioner, kan programmet faktisk også meget andet end det. Blandt andet kan du også styre opgaver fra Outlook. Eller oprette og redigere kontaktpersoner.

Om Excel

Hvis du skal behandle data på din computer, er Excel et fantastisk program. Selve programmet er nemlig et uendeligt regneark, der består af celler. Her kan du indtaste al den data, som du måtte have brug for. Du har også mulighed for at indsætte forskellige formler. Blandt andet kan du få arket til udregne summen af alle celler – og meget mere.

Hvis du skal løse en statistikopgave som enten lærer eller elev, kan Excel meget hurtigt blive din bedste ven. Det gælder faktisk alle former for databehandling. Blandt andet derfor er Excel naturligvis også en del af Office-pakken.

Om Publisher

Hvis du gerne vil skabe en flot og professionel publikation, kan du anvende Publisher. Programmet giver dig nemlig adgang til flere forskellige skabeloner, så du kan skabe en flot publikation uden at anvende dyre og besværlige publiceringsprogrammer.

Hvis du som elev skal skabe en avisartikel eller lignende, er Publisher det helt rigtige program at anvende til formålet. Det kan du naturligvis også, hvis du gerne vil skabe en avisartikel som lærer.

Derudover kan programmet også anvendes til en lang række andre ting, blandt andet:

 • At skabe julekort
 • At lave årsbøger
 • At skabe et katalog
 • At udarbejde et professionelt nyhedsbrev

Om Teams

Teams er en kommunikationsplatform, hvor du nemt kan samarbejde med dine kollegaer eller elever. Her har du mulighed for at dele dokumenter og afholde virtuelle møder. Ligesådan er det også muligt at styre opgaver gennem Teams.

Hvis du gerne vil afholde et møde med dine lærerkollegaer, kan det være en stor fordel at anvende Teams til formålet. På den måde behøves alle ikke være til stede i samme lokale. Ja faktisk, behøves man ikke engang være i samme land.

Ligesådan kan du som elev også bruge Teams til gruppeopgaver. Her har du nemlig mulighed for at afholde virtuelle møder med dine gruppemedlemmer uden for skoletiden.

Se folkeskolens prøver

På hjemmesiden har du også mulighed for at se opgaveformuleringerne til tidligere afholdte folkeskoleprøver. Her kan du vælge mellem de opgaver, der er blevet givet til henholdsvis 9. og 10. klasse. Derudover har du også mulighed for at vælge blandt flere forskellige fag. Blandt andet kan du vælge mellem følgende fag:

 • Dansk
 • Engelsk
 • Tysk
 • Fransk

Du kan også vælge blandt flere forskellige år. Derfor har du også adgang til mange forskellige opgaveformuleringer. Som elev kan det være en fordel at se, hvordan opgaverne bliver formuleret. Som lærer kan du enten give eleverne den præcis samme opgaveformulering, eller du kan lade dig inspirere.

Tag en prøve via hjemmesiden

Hvis du skal til enten terminsprøve eller afgangsprøve, har du også mulighed for at logge på via hjemmesiden. Der er nemlig en kommandovej, der hedder ”Prøver, egen computer”. Den kan du anvende, hvis du skal deltage i en skriftlig fremstilling fra din egen computer.

Når du trykker på kommandovejen, vil du blive ledt over til en UMS-adgangsportal. Her har du mulighed for at indtaste dine oplysninger, så du kan komme i gang med prøven. Det er helt klart en let og ligetil måde, hvorved du som elev undgår at skulle igennem flere links og hjemmesider, når du skal gennemføre en prøve.

Hvis du skal printe på én af folkeskolerne

Som både lærer og elev skal der ofte printes. Det kan både være læringsmateriale til eleverne, eller det kan være en aflevering af en opgave. Eller noget helt tredje. Derfor har alle folkeskoler også adgang til mindst én printer.

Ofte er det, som du gerne vil printe, på din computer. Derfor er det en stor fordel, hvis du kan printe direkte fra din computer. Det har hjemmesiden heldigvis muliggjort. Her finder du nemlig en kommandovej, der hedder ”Print fra egen computer”. Når du klikker på denne, vil du kunne finde den nærmeste printer på din skole. Det gør det nemt og hurtigt for dig at printe.