Aarhus med børn

Jeg elsker at tage afsted på en mini-getaway med mine børn – og gerne hver for sig.

På den måde får de et skud fuld opmærksomhed, fordi de ikke skal dele mig med nogen. Som en ekstra bonus får jeg også som mor et skud fuld opmærksomhed, fordi der bare er “os to”.

I weekenden var jeg i Aarhus med min datter på 10. Turen opstod som en af hendes idéer. Hun ville gerne afsted på hotel med mig og vi skulle shoppe, spise Ben & Jerrys i sengen og gnaske masser af slik. Rimeligt fine specifikationer til en mor-datter-tur, hvis du spørger mig! Idéen var derfor hurtigt solgt til mig og min mand var helt med på idéen om en drengeweekend derhjemme med vores to sønner.

Inden du sidder og tænker: “Det lyder dyrt!” vil jeg bare lige sige: Vi kom afsted for omkring 900 kroner – inkl. tog tur/retur og morgenmad på hotellet. Med andre ord billigere end en dag i Lalandia eller Legoland for os alle.

Som barn under 12 kører man nemlig gratis i følge med en voksen, når man rejser med DSB. Og ved at købe i god tid, kan man finde sig nogle billige Orangebilletter. Desuden er det super hyggeligt at rejse med tog og det blev dermed en del af hyggeturen i sig selv.

 

Midt i Aarhus med børn

Vi boede på hotellet Scandic The Mayor, som ligger så centralt som det kan blive. Skråt overfor banegården og med Aarhus Rådhus som nabo. Billedet viser vores udsigt fra hotelværelset.

Aarhus Rådhus

Drejede vi hovedet til venstre, havde vi frit udsyn til AROS og det smukke Rainbow Panorama, som vi naturligvis også besøgte. (Mere om det længere nede).

AROS

Værelset havde en perfekt størrelse til to og var lyst og fint. Scandic The Mayor er et klassisk og charmerende by-hotel med alle de faciliteter, der er brug for – inkl. fitnessrum i kælderen. Og så er morgenmadsbuffeten, som altid på Scandic, vidunderlig!

Scandic The Mayor med børn

Den første dag fik vi shoppet i både gågaden og Bruun’s Galleri. Da de 10-årige ben var for trætte, gik vi tilbage til hotellet og trak stikket ud med tv, Instagram, snacks og to partier skak.

Da mørket var faldet på ved 19-tiden gik vi en tur ned til åen og nød alle de smukke lys – og sørme om ikke Magasin først lukkede klokken 20, selvom det var lørdag? Så kunne man jo kigge liiidt mere på tøj alligevel!

Derefter gik turen tilbage til hotellet og mere afslapning, indtil vi ikke gad være vågne mere, da klokken slog midnat.

AROS med børn

Søndag skulle vi på AROS. Her er gratis entré for børn.

Vi har været der en gang før, da Sophie var 5 år, men hun ville gerne genopleve Rainbow Panorama igen.

Nu har hun dog nået en alder, hvor også nogle de andre udstillinger kunne fange hendes opmærksomhed. Det er virkelig fedt, fordi man kan få nogle gode snakke sammen. Især udstillingen af hjemløses skilte fra verdens storbyer gjorde indtryk.

AROS med børn

Det samme gjorde udstillingen MOVE! som er en gigantisk kuglebane, der løber igennem utallige rum, hvor der løsnes en bold hver gang, der træder en besøgende ind ad døren.

AROS Move

Banen er flankeret af utallige vægskriblerier fra besøgende på museet.

AROS

Undervejs kan man også bygge sin egen kuglebane.

AROS Move

Vi så naturligvis også se klassiske AROS-værker Birds og Boy, men til sidst gik turen til Rainbow Panorama, som nok er byen bedste lokation til selfies!

 

 

Efter AROS og en kop kaffe på Starbucks gik turen til DOKK1 som er bibliotek og kulturhus i ét.

DOKK1

Her var masser af legepladser udenfor og legemuligheder indenfor – for børn i alle aldre. Der er gratis adgang og simpelthen så fint! Vi brugte tiden på at lege lidt udenfor og derefter spille gulvskak indendørs.

 

Derefter gik turen hjemad igen – og vi var begge to enige om, at vi snart skal afsted sammen igen.

Tips til Aarhus med børn

  • I M.P. Bruuns gade, lige ved hovedbanegården ligger en gigantisk bland-selv-slik-butik med mere end 300 slags slik. Den hedder Stiftens Caramella og kan smelte ethvert barnehjerte!
  • På Jensens Bøfhus spiser børn til kun 29 kroner inkl. tag-selv-softice om søndagen. Så er der nemt billig frokost for to.
  • Skal I på AROS, så undersøg på forhånd hvilke udstillinger der er. Man dræber nemlig nemt børns lyst til museer fremadrettet, hvis man slæber dem med ind og se på guldaldermalerier. Nøjes derfor med det, børnene vil finde interessant – og gem resten til en voksentur, hvis du kan.