Jeg har en kasse med færdiggjorte perleplader stående på loftet. Den er propfyldt med stjerner, hjerter og cirkler – de fleste af dem i assorterede farver uden struktur og nogle få af dem i dekorative mønstre med to eller tre farver.
De første kreationer af Hama perler, der kom hjem fra børnehaven blev hængt fint op på en troldegren i stuen. Efterhånden som der kom flere til, måtte de første vige pladsen – men da produktionen fortsatte op igennem årene helt frem til SFO’en begyndte det at knibe med pladsen.
Faktisk havde jeg på et tidspunkt en snak med børnene om, at man måske ikke behøvede stryge alle de perleplader man byggede…
Det fik produktionen til at stoppe rimelig brat. Og så kunne man jo have dårlig mor-samvittighed over dét også.
Nu er legen med Hama perler dog kommet i gang igen. På en meget federe måde!
Lad mig præsentere:
Hama perler på en ny måde
OK. Det har altid været muligt at lave fine figurer i Hama perler og købe brochurer fra netop Hama selv med forskellige perleopskrifter.
Men efterhånden som perlerne har fået en revival – måske gennem de mange kreative DIY’ere på Instagram og Pinterest – er der kommer flere skønne designs til.
Jeg har fundet flere lækre bøger med de sjoveste og mest finurlige perlepladefigurer, der findes. Fantasy til min søn på 11 og nuttede dyr til min datter på 10. Du kan se et stort udvalg her.
De færdige perleplader kan bruges til lidt af hvert:
- Som vægdekorationer i stedet for wallstickers (vi sætter dem op med elefantsnot).
- På døren ind til børneværelset.
- Som ophæng i vinduer og over puslepladsen.
- I glasrammer som gaver til bedsteforældre og oldeforældre.
- Klistret på papkort som personlige fødselsdagshilsner.
- Limet på papæsker som pyntende opbevaring.
- Bygget op som æsker af selve perlepladerne, ved hjælp af 5 ens firkantede kreationer som limes sammen efter strygning.
På den måde får perlepladerne en funktion og ender derfor ikke deres liv i en papkasse på loftet. Ligesom alle de andre.
Hama er for alle
Faste læsere på bloggen ved, at jeg har børn i alderen 2 til 11 og derfor ofte kan være en smule udfordret på aktiviteter, der passer til alle 3 børn på én gang. Her er Hama perler en af de slags tidsfordriv, der samler dem alle.
Den yngste bruger de store Hama perler, som hedder maxi, og er nemme at fange for de små og endnu utrænede fingre.
De to store bruger de traditionelle – og er så småt på vej over i de helt små Hama perler, der hedder mini. Og tænk engang: Selvom som voksen kan man blive bidt af det.
Måske skal de velkendte Hama perler også have endnu en chance hjemme hos jer? Kom gerne med flere idéer i kommentarfeltet til, hvad I bruger jeres færdiglavede perleplader til derhjemme.