Børnetøj med plads til insulinpumpe, sensor og sonde

Børnetøj med plads til insulinpumpe, sonde og stomi

Det er ikke alle familier, der er så heldige at kunne shoppe løs blandt alt det smarte børnemodetøj, som fås online. Nogle børn har nemlig særlige behov, der betyder at det kan være svært at få det traditionelle tøj til at passe og ikke mindst harmonere med et aktivt børneliv.

Måske har de diabetes 1 og som følge deraf en insulinpumpe, der skal være plads til – eller en sonde som skal kunne sidde beskyttet under leg, samtidig med at tøjet skal være nemt at få af og på, med en slange der sidder i vejen.

Det har for mange af disse familiers vedkommende betydet at de enten har været henvist til det meget neutrale tøj til formålet som fås hos forskellige leverandører af hjælpemiddel- og velfærdsteknologi eller få omsyet det tøj, der allerede findes på markedet.

Nu er der imidlertid kommet en nyhed på børnetøjsmarkedet. Nemlig SofusogSavannah, som har specialiseret sig i at sy funktionelt og smart børnetøj med plads til netop insulinpumpe, sensor og alt muligt andet nødvendigt medicinsk udstyr.

Funktionelt medicinsk børnetøj til små mennesker med store behov

Medicinsk børnetøjSom mor til et hjerteopereret barn varmer det mit hjerte, at der bliver tænkt på de børn, der har lidt ekstra at skulle forholde sig til – og så hjælper det endnu mere på det, at kvinden bag projektet er virkelig dygtig. Hun hedder Hannah, har en baggrund som ergoterapeut og har mange års erfaring som syerske.

Vi har selv i øvrigt selv brugt hende til den yngstes garderobe og hun kan sit kram!

Modellerne er derudover udviklet i samarbejde med forældre som selv har børn med en medicinsk udfordring. Derfor er du sikker på, at lommen til sensoren på trøjerne også kan holde til både hop og kolbøtter – og at tøjet er behageligt at have på for børnene samtidig. Dermed kan de nemlig leve så normalt et liv som muligt.

Tøjet er desuden smart og passer til den øvrige børnetøjsmode: Her er bluser med flæser, trøjer med smarte prints og de sødeste kjoler med matchende accessories.

Fordi Hannah fra SofusogSavanna selv syr tøjet, er der i øvrigt også mulighed for at få fremstillet præcis dét, du som mor har brug for – og som dit barn er vild med. Der er masser af flotte metervarer på hylderne med alle tænkelige prints som følger de trends, der er på markedet generelt. Derudover kan du også få syet særlige modeller, hvis du eksempelvis har et meget slankt barn.

Flere fordele ved det funktionelle børnetøj

 • Tøjet giver børnene mulighed for at ligne alle
  andre i børnehaven eller skolen.
 • Tøjets udformning beskytter sender og andet, der er skudt ind i
  kroppen.
 • Tøjet er nemmere at bære end en bæltetaske, der
  ofte hænger fast eller går op.
 • Tøjet giver nem adgang til pumper og sensorer, så både forældre og personalet i institutioner og skoler slipper for at skulle klæde barnet delvist af for at komme til eller aflæse displays.
 • Pilfingersikring til de mindste.

Her kan du finde tøjet

Smut ind på SofusogSavannahs Facebookside og se masser af billeder af det flotte tøj – eller besøg hjemmesiden SofusogSavannah.dk Så er du godt på vej til at klæde dit barn smart, praktisk og hensynsfuldt på.

PS: Har du forresten set den opdaterede liste med webshops, der tilbyder børnepengekredit? Du finder den her: Betal med børnepenge