Betal med børnepenge

Betal med børnepenge

Betal med børnepengeBetal med børnepenge, hvis du mangler noget til dine børn her og nu og gerne vil have kredit indtil børnepengene kommer.

Sådan kan man i dag shoppe hos flere og flere webshops og mange gør brug af muligheden. Du finder en komplet liste længere nede i artiklen.

 

Betal med børnepenge her – listen er opdateret maj 2022.

Herunder ser du en liste over webshops, der har “betal med børnepenge” som betalingsmetode. Listen opdateres hver måned og er senest gået igennem i maj 2022.

Klik blot på knappen for at gå til shoppen.

Du skal hos de fleste webshops blot angive i kommentarfeltet, at du ønsker at betale med børnepenge. Enkelte steder er det en valgmulighed, der skal krydses af, når du vælger betalingsmetode.

Nogle få webshops tager et mindre gebyr, hvis du gerne vil betale med børnepenge, men de fleste tilbyder det gratis.

Derudover tilbyder nogle webshops med børnepengekredit  desuden kredit 2 gange børnpenge forud. Det vil sige, at du allerede i september kan betale med de børnepenge der kommer i januar, i stedet for dem, der kommer i oktober. Du kan læse mere om de nøjagtige betingelser for børnepengekredit i de forskellige webbutikker.

Betal med børnepenge gælder kun Dankort

Køb Soft Gallery og betal med børnepengeNår jeg har set opslag på Facebook fra de forskellige webshops, der tilbyder børnepenge kredit, er der ét spørgsmål der går igen mange gange: Gælder det også Visa Electron og Master Card og hvorfor ikke?

“Betal med børnepenge” er altid kun en mulighed, hvis du har et kreditkort som Dankort eller VISA. Et kreditkort er nemlig et betalingskort, der kan laves overtræk på. Det er butikkens garanti for, at de får deres penge, selvom du har modtaget varen.

Børnepenge kredit foregår på den måde, at når du handler med et Dankort reserveres en betaling til pågældende webshop med børnetøj – men shoppen vælger først at trække betalingen, når der kommer børnepenge næste gang. Fordi kortet kan trækkes over, er der ingen usikkerhed i dette. Webshoppen er nemlig sikker på at få sine penge, uanset om kunden har penge på kontoen eller ej.

Har du ikke Dankort?

 

Ingen børnepengekredit med VISA Electron og Master Card

Køb Huttelihut og betal med børnepengeDet samme gør sig  derimod ikke gældende for Visa Electron og Master Card, som er såkaldte debetkort.

Her kan man IKKE trække over og et beløb reserveret af webshoppen vil således blive “låst” for at sikre, at webshoppen kan få sine penge. Butikken kan sagtens vælge først at hæve beløbet, når der kommer børnepenge, men det hjælper ikke den, der ejer kortet.

Beløbet der er reserveret til børnetøj er nemlig allerede lagt til side og vil ikke kunne hæves eller bruges på noget andet i stedet. Der er derfor ingen hjælp i at betale med børnepenge, hvis man har et VISA Electron eller et Mastercard. Beløbet er nemlig allerede ( i overført betydning) hævet og lagt til side, i det øjeblik man bestiller varen.

Det er ikke butikkens skyld, at muligheden for børnepenge kredit kun er til stede ved Dankort og de kan desværre heller ikke gøre noget ved det uden at risikere at blive snydt af kunderne.

Køb børnetøj og legetøj på kredit med ViaBill eller Klarna

Som shoppelysten mor kan du derfor enten vælge at skifte fra et debetkort til et Dankort eller i stedet benytte en af de webshops, der tilbyder betaling med ViaBill, som lader dig købe børnetøj på afbetaling. Her kan du enten betale hele beløbet senere, f.eks. når der kommer børnepenge, eller betale et lille bid hver måned.

Det kan du gøre i følgende butikker:

Vær opmærksom på, at du ikke må stå i RKI og ofte skal indtaste CPR-nummer, når du skal oprettes som kunde hos de forskellige kreditudbydere.

Du kan se en fuld liste med flere børnewebshops, der tilbyder betaling med Klarna eller Viabill her

Køb sko og betal med børnepenge

Køb Angulus sko og betal med børnepengeHvis du kun leder efter sko, støvler og sandaler er du sikker på gevinst i de følgende webshops, som alle tilbyder børnepengekredit.

Klik på knappen og gå til shoppen hvor du bliver ledt direkte til fodtøjskategorien.

Du kan også besøge boernepengekredit.dk hvor alle webshops er inddelt efter, hvad de sælger. Det giver et nemt overblik.

 

“Betal med børnepenge” er en fordel året rundt

Især i det tidlige efterår, hvor der skal købes børnetøj som flyverdragter, vinterjakker og vinterstøvler allerede i august (!) hvis man gerne vil shoppe mens udvalget af de bedste mærker stadig er stort. Faktum er nemlig at man tit er nødt til at handle allerede når kollektionerne lander de forskellige webshops, hvis man gerne vil sikre sig de mest populære styles.

Det er dog tit en stor udskrivning at skulle købe vinterudstyr til børnene, især hvis man har flere. Og børnepengene lander som bekendt først sidst i oktober og der er udvalget allerede blevet ret tyndt mange steder.

Det er en af grundene til at “betal med børnepenge” er blevet et kæmpe hit. Også i årets øvrige måneder. I foråret er det især sommerjakker og sandaler, det gælder om at få fat i, så længe udvalget er størst – og året rundt er der gode udsalg i de forskellige webshops, lige inden der kommer nye kollektioner.

Hvis du også gerne vil have børnepenge kredit, har jeg her samlet en liste over de webshops, der tilbyder muligheden.

Betal med børnepenge på faste datoer

Børnepengene udbetales på følgende datoer:

  • 20. januar
  • 20. april
  • 20. juli
  • 20. oktober.

Betal med børnepenge gennem afbetalingEr datoen ikke en bankdag (det vil sige en lørdag, søndag eller helligdag) bliver pengene udbetalt den sidste hverdag inden. Er den 20. april f.eks. en søndag, modtager man altså i stedet sine børnepenge fredag den 18. april.

Pengene udbetales til moderens NemKonto, medmindre man selv har givet Udbetaling Danmark (det er den instans, der varetager børnepengene) besked om andet.

Man modtager børnepenge første gang i kvartalet EFTER, man har født. Føder man den 31. december får man børnepenge den 20. januar. Føder man den 1. januar, får man børnepenge første gang den 20. april. Reglerne er lavet for at skabe mindst muligt fordyrende håndtering i forbindelse med administration af børnepengene.

Webshops der tilbyder børnepenge kredit trækker oftest beløbet på selve den dag, der kommer børnepenge. Enkelte webshops tilbyder dog som tidligere nævnt betaling med børnepenge 2 kvartaler frem. Bestiller du i marts, kan du med andre ord vælge først at betale med børnepengene for juli. Du kan læse på hver enkelt shop, hvordan reglerne er i pågældende webshop.

Det kan du få i børnepenge

Man får mest i børnepenge til de yngste og mindst til de ældste.

Satserne for børnepenge i 2021 og 2022 pr. barn er:

  • 0-2 år: 4.629 kroner
  • 3-6 år: 3.666 kroner
  • 7-14 år: 2.883 kroner
  • 15-18 år: Månedlig ungeydelse: 961 kroner.

Alle tal er fra Skatteministeriets hjemmeside skm.dk

Når barnet fylder 15 overgår det til Ungeydelse, som er 961 kroner i måneden. Dette beløb udbetales hver måned, den sidste torsdag i måneden. Ydelsen ophører måneden inden, barnet fylder 18 år.

Det kvartal dit barn fylder 15 får du børnepenge i de måneder, barnet er 14. Den måned barnet har fødselsdag får du i stedet Ungeydelse.

Hvis dit barn har fødselsdag 24. juni, vil du således modtage børnepenge for april og maj – et beløb der er 1/3 lavere end normalt, fordi der er trukket en måned fra. Dette udbetales 20. april. Den sidste torsdag i juni får du så udbetalt den første Ungeydelse. Den sidste udbetaling sker den sidste måned, dit barn er 17. I ovenstående eksempel vil sidste udbetaling således ske i maj.

Har du ikke fået børnepenge?

Hvis du mangler at betale for daginstitution (dagpleje, vuggestue, børnehave eller SFO) kan SKAT tilbageholde alle dine børnepenge eller dele af den, svarende til hvor mange penge du skylder væk. Du vil få et brev om det, hvis det er aktuelt. Brevet kommer i E-boks.

Nogle gange kan børnepengene også blive tilbageholdt og komme nogle dage senere, hvis SKAT er i tvivl, om du skylder noget til det offentlige.

En sjælden gang imellem sker der også en udbetalingsfejl hos Udbetaling Danmark eller bankerne, som resulterer i at børnepengene er nogle dage forsinkede.

Er du i tvivl om, hvorfor børnepengene ikke er kommet, kan du altid ringe til Udbetaling Danmark på det direkte nummer 70 12 80 62. Du skal have dit personnummer klar, når du ringer.

Færre børnepenge at betale med, hvis man tjener meget

Betal med børnepengeBørne- og Ungeydelsen er til dels indkomstafhængig. Det betyder, at du får mindre i børnepenge, hvis du har en høj indkomst.

I 2017 beskæres der i børnepengene, hvis én af forældrenes årlige indkomst er over 749.000 kroner. Beløbet daler med 2% af det beløb, indkomstgrænsen overskrides med.

Tjener man f.eks. 800.000 om året, vil man have overskredet beløbet med 51.000 og vil således blive beskåret med godt 1.000 kroner om året.

Tjener man 900.000 om året, vil man have tjent 151.000 kroner for meget og vil således blive beskåret med godt 3.000 kroner om året.

Beskæringen foregår på den måde, at Udbetaling Danmark når året er slut, laver en beregning og herefter sender en genopkrævning på de penge, man har fået udbetalt for meget i løbet af året. I overnstående eksempel vil forælderen således få en regning på 3.000 kroner.

Hvis forældrene er skilt, er det kun bopælsforælderens indkomst, der tages i betragtning. Bor dit barn hos dig og tjener din eksmand/ekskone/ekskæreste over 749.000 om året, vil det således ikke berøre dig – medmindre du har giftet dig igen og din nye ægtefælle tjener mere end 749.000 kroner om året. Også selvom vedkommende ikke er biologisk forælder til dit barn.

Er I samlevende og modtager I begge børnepenge vil I hver især ikke blive berørt, hvis den anden part tjener mere end 749.000 kroner om året. Det er i dette tilfælde kun forælderen med den høje indkomst, der bliver beskåret i ydelsen.

Er der loft over børnepenge?

Loft på børnepengeDet bliver næsten årligt diskuteret, om der skal være et loft over, hvor mange børnepenge hver enkelt familie kan modtage. Det var der i 2010, men det blev afskaffet igen. Her i 2017 er der dog igen blevet fremsat et forslag fra en række politiske partier om, at der skal være et loft over børnepengene – som en del af regeringens 2025-plan.

Der er bred politisk enighed om, at der skal være et loft, men modellerne for hvordan er forskellige.

Nogen foreslår, at man kun får børnepenge til de første 3 børn. Andre at man får fuld sats til de to første børn og at der skæres med en procentvis andel for de resterende børn. Andre vil genindføre loftet fra 2010, hvor en familie maksimalt kunne modtage 35.000 i børnepenge om året, uanset antal af børn.

Der er også uenighed om, hvorvidt familiens samlede antal børn beregnes ud fra, hvor mange der har folkeregisteradresse på bopælen (hvormed sammenbragte familier rammes) eller om det samlede antal beregnede børn tælles alt efter, hvor mange børn hver enkelt forælder har biologisk.

I det første eksempel vil et par med 2 børn hver miste børnepenge til det 4. barn.

I det andet vil de ikke blive berørt, fordi de hver gerne må have 3 børn, de får børnepenge til.

Det er alt sammen meget forvirrende, og vi bliver uden tvivl klogere over de næste år. I 2021 og 2022 er der under alle omstændigheder fortsat intet loft over børnepenge og du vil derfor få lige så mange børnepenge, du kan betale med, som du plejer.