Wellness for hele familien med et udespa

Udespa

Jeg elsker en tur i spabad og jeg ved, jeg ikke er den eneste. Endnu bedre bliver det, når der er mulighed for at hoppe i en udendørs spa – og hvis man virkelig gerne vil gøre mig glad, så skal det være en dag, hvor det er koldt, gråt og blæsende. Det er ganske enkelt en vidunderlige oplevelse at sidde i det varme vand og enten slappe af eller hygge sig med de andre med-badere, mens vejret viser sig fra sin trælse side.

Faktisk er den bedste oplevelse i et udespa for mit vedkommende fra en kedelig decemberdag i snevejr! Det var helt fantastisk.

Få en udespa derhjemme

Når jeg har været i udendørs spabad har det altid været i forbindelse med et spaophold eller hvis vi har lejet et sommerhus, hvor der har været et udendørs boblebad installeret.

Der bliver dog flere og flere private, der investerer i deres eget udendørs spabad – og det har fået mig til at overveje, om vi skulle gøre dem kunsten efter. Jeg bliver i hvert fald næsten grøn af misundelse – og får lyst til at besøge min mands fætter og kæreste – hver gang de lægger et billede op af, at de sidder i deres udespa en mørk, fredag aften.

Jeg ved at mine børn også ville elske det – og med det danske vejr er et spabad med varme i jo trods alt mere anvendeligt end et badebassin med isnende koldt vand, som kun kan bruges 3 sommerdage om året.

Tips til valg af udendørs spa

  • Prisen på et udendørs boblebad hænger generelt sammen med, hvor stort det er. Kan du nøjes med et 4-personers udespa, kan du derfor barbere en del af prisen. Ikke blot på selve spa’en men også på udgifterne til vand og opvarmning af dette. Omvendt er det ærgerligt at have købt så lille et spabad, at der ikke er plads til gæster eller hvis familien bliver større.
  • Tjek elforbruget på den enkelte model, inden du beslutter dig. Det kan godt være, du finder et billigt udespa – men i mange tilfælde kan udgifterne faktisk i sidste ende blive højere, hvis du vælger en meget energislugende model.
  • Overvej at købe et brugt udespa eller en udstillingsmodel. Især hvis du ikke er helt sikker på, om du får brugt din kommende udespa på jævnlig basis. Du kan altid opgradere, hvis det viser sig, at du er lige så vild med et udendørs boblebad som jeg.