Vi skal have et gyngestativ til haven

Gyngestativ til haven

Så kom foråret! Det var simpelthen vidunderligt med noget, der lignede en sommerdag – og så endda i april i måned. Jeg læste faktisk, at det var den varmeste dag i 7 måneder og hjemme på vores adresse ramte termometret hele 22 grader, da vi havde passeret middag.

Det betød også, at vi kom ud i haven igen efter nogle måneder, hvor vi nok mest har tilbragt tiden derhjemme indendørs – og skulle vi ud, gik turen til legepladsen for enden af vejen. Vores have er nemlig ikke den mest inspirerende om vinteren.

Den bærer også en smule præg af, at der ikke har været småbørn i mange år – og at der de sidste 2 år kun har været en meget lille af slagsen. Jeppe er nu 2 år gammel og hans første forår og sommer, var han jo bare en lille fyr, der ikke engang kunne kravle. Sidste år havde han rigeligt med udfordringer i sin lille plastiksandkasse og på sin minirutsjebane – og de to ældste har deres havetrampolin.

Vi skal have et gyngestativ

I går kunne vi dog godt se, at der skal lidt mere action til for ham, hvis vi skal kunne holde os i haven på de kommende sommerdage, hvor vi voksne måske ikke har lyst til at skulle på tur – eller har noget, vi skal ordne derhjemme eller i selve haven. Derfor er jeg i gang med at overtale min mand til, at vi skal have et gyngestativ i haven!

Han har ellers tidligere sagt, at det står i vejen, når han skal slå græs og at det fylder. Det har han naturligvis ret i. Men vores have består virkelig bare af græs, der ikke skal bruges til noget som helst andet. Jeg synes derfor, det er en smal sag at beslutte sig for. Især fordi jeg ved, at alle 3 børn vil synes det er skønt med lidt nyt. Og ærligt? De bliver nok også nemmere at få med ud i haven, når de har noget at lave derude.

Men hvad skal vi vælge?

Og så er vi jo tilbage ved den evige kamp, h-v-e-r gang der skal noget nyt til: Hvad skal vi vælge?

Det er vigtigt for os, at gyngestativet både kan bruges af junior på 2 og den ældste på 11. Det skal med andre ord være robust. Samtidig må det heller ikke fylde alt for meget, for så stor er haven trods alt heller ikke. Derudover må det også meget gerne være pænt at se på.

Det lyder jo ikke umiddelbart som en umulig ting, men med 3 modeller i ét byggemarked, 2 modeller i et andet og 5 slags i en tilfældig online shop, var jeg ved at miste overblikket, for at være helt ærlig.

Så: Da jeg i min søgen faldt over siden Gyngestativer.dk, som sammenligner de forskellige modeller og lister alle mulighederne op, blev jeg både glad og imponeret. Her er nemlig samlet intet mindre en d 80 (!) forskellige gyngestativer og legetårne ét sted. Det er simpelthen så overskueligt. Man kan endda se priserne direkte på siden og dermed undgå frustrationerne ved at forelske sig i noget, budgettet alligevel ikke rækker til.

Jeg ved endnu ikke helt, hvad vi ender med at vælge. Nu skal jeg jo i første omgang lige have overtalt manden. Men jeg hælder mest til en model, der matcher træværket på terrassen. Det tror jeg skaber god visuel sammenhæng i haven.