Vi rejser ud i verden

Hvor skal vi rejse hen?

Da mine ældste børn var mindre, var vi ude at rejse i hvert fald én gang om året. Det var fantastisk! Jeg er vild med at komme væk fra hverdagens trummerum og bare nyde livet – og så ligger der en masse skøn forventning i dét at rejse. Rejseglæden starter derfor for mig, allerede når flybilletterne er bestilt og der er en fantastisk rejse at se frem til.

Så startede den ældste i skole og især i de tidligere år, har jeg selv ment at ferier udenfor skoleferierne ikke nødvendigvis er hensigtsmæssige. Det har også betydet, at ferierne pludselig er blevet mere dyre – priserne stiger nemlig, helt naturligt, i højsæsonen.

Samtidig er vi blevet lidt flere i familien og det trækker også prisen opad og rejserne er derfor blevet færre.

Sidste år var jeg alene med de to store i Berlin i nogle dage. Det var en fantastisk tur og en relativt billig ferie. I år holder vi ferie i Danmark og sparer op til næste år. Dér skal vi nemlig ud at rejse igen, alle 5 – og vi satser på en rigtig drømmerejse.

Vi har endnu ikke besluttet os helt for, hvor vi skal hen, men vi har 3 rejsemål i spil.

En vinterrejse til Thailand

Rejser til ThailandEksotiske Thailand kaldes for Smilets Land. Både fordi befolkningen er imødekommende, smilende og venlige, men også fordi klimaet og omgivelserne fremkalder det ene smil efter det andet hos alle turisterne.

Her er lange børnevenlige strande og lunt badevand – helt perfekt til en badeferie.

Derudover lokker de smukke templer, storslåede naturoplevelser og spændende byer også – og så synes jeg Thailand emmer en smule af luksus. Dét kan jeg især godt lide.

Rejser til Thailand bør dog ligge i vinterhalvåret, da sommeren er meget regnfuld. Skal vi dértil, må ferien derfor udskydes til sidst på året.

Familieferie i USA

Rejse til USAJeg har altid drømt om en roadtrip i USA og køre fra kyst til kyst. Med 3 børn er det dog nok et ambitiøst projekt, men mindre kan såmænd også gøre det.

I vores research har vi i øvrigt fundet ud af, at det slet ikke behøver være så dyrt at rejse til USA, som vi ellers har gået rundt og troet.

Vi har især kig på en familieferie i skønne Florida, med Disneyland lige om hjørnet og masser af hvide badestrande.

Særligt de spændende rejser til USA på denne side passer perfekt til en familie som vores.

Safari i Kenya

Ud at rejseDen afrikanske Savanne byder på masser af naturoplevelser. Samtidig har Kenya nogle af de smukkeste hvide badestrande – med kokospalmer og krystalklart vand. Lige ud til Det Indiske Ocean.

Jeg er sikker på kombinationen af varme, dyreliv og badeferie er lige noget for os alle sammen.

En rejse til Vestafrika vil derfor med garanti blive en både anderledes og meget minderig ferie.

Måske ender vi med at trække lod om, hvor vi skal rejse hen. Der kommer heldigvis mange ferier fremover, så hvad vi ikke får besøgt næste år, kan vi opleve året efter.

Én ting er i hvert fald sikkert: Vi spørger ikke børnene, for de kan med garanti ikke blive enige – i vanlig søskendestil.