Vælg den rigtige skoletaske

Vælg den rigtige skoletaske

I disse uger står skolestarten for døren for mange forventningsfulde børns vedkommende. Med til en succesfuld en af slagsen hører det rigtige skoleudstyr – herunder skoletasken.

Her får du en række gode råd til at vælge den rigtige skoletaske, så den både passer til dine ønsker og barnets behov de næste år frem.

Skoletasken skal passe til barnet

Det kan være fristende at investere i en stor skoletaske med masser af plads – og måske et langtidsholdbart design. Imidlertid er det vigtigt, at skoletasken passer til barnets højde. Ellers risikerer barnet at få ondt i ryggen eller måske endda ligefrem få overbalance på grund af vægten fra en stor, fyldt taske.

I de små klasser, hvor barnet endnu har en beskeden højde, er det derfor ideelt med en mindre taske. En lille skoletaske ser ganske vist ikke ud af meget – og jo mindre en taske er, jo mindre kan den naturligvis også indeholde.

De første skoleår er det dog meget begrænset, hvor mange bøger barnet skal bære rundt på i hverdagen. Derfor er behovet for masser af plads til bøgerne i tasken heller ikke tilstede.

De fleste skoler får nemlig børnene til at efterlade de bøger, der ikke skal bruges til lektier i klassen. Dermed behøver en skoletaske i de første skoleår kun at kunne rumme et par enkelte bøger, en madkasse, et penalhus og en drikkedunk.

Vælg en taske med plads til idrætstøjet

SkoletaskeDet kan være svært at huske det hele. Både om morgenen og igen om eftermiddagen.

En af de ting skolebørn oftest glemmer at tage med er idrætstøjet – og det er ærgerligt at skulle sidde og kigge på i idrætstimen for barnet. Samtidig er det også som forælder irriterende først at få det fugtige idrætstøj jordslået hjem flere dage senere.

Her er en skoletaske med medfølgende sportstaske smart. Tasken med idrætstøj kan klikkes direkte på skoletasken om morgenen, så barnet ikke glemmer at få den med – og sandsynligheden for at barnet glemmer tasken i skolen er også mindre.

Indenfor den type tasker er skoletasker fra Jeva oplagte. Der findes modeller med sportstaske til både de helt små og de lidt større børn.

Spørg barnet, hvad det kan lide

Det er en stor ting at starte i skole og noget som mange børn ser frem til. Den rigtige skoletaske, i et design som barnet elsker, er med til at opbygge den glade forventning og spænding.

Tag derfor barnet med på råd, når I skal vælge skoletaske. Du kan eventuelt i forvejen vælge forskellige modeller ud, som du med dit erfarne mor-øje kan se er praktiske.

Dermed er du sikker på valget er fornuftigt, uanset hvilken farve eller hvilket mønster barnet ender med at vælge.

Øvrigt tilbehør til skolestart

Udover en skoletaske, er der også en række andre ting barnet har brug for, når det starter i skole. Det typiske udstyr er:

  • Et penalhus med indhold. Penalhuse fås både færdigpakkede med masser af indhold og tomme, så du selv kan finde de blyanter m.v. som passer til barnet.
  • Hovedtelefoner. De fleste skoler har elementer af digital undervisning på skemaet og for at børnene kan lytte med på lydbøger eller spille læringsspil, skal de kunne høre lyden. Mange steder skal barnet selv medbringe et sæt høretelefoner og disse skal derfor også i tasken.
  • Drikkedunk – en model der ikke fylder for meget og slutter godt tæt er idéel.
  • Madkasse – vælg en model, der kan være i skoletasken.
  • Eventuelt supplerende skiftetøj til garderobekassen i de små klasser. Så har barnet altid skiftetøjet klar, hvis klassen skal ud i regnvejret i naturfagstimen.