Uldnattøj

Uld nattøj

Uld nattøj med vaskebjørnSå ramte vi september og i morges viste termometeret kun 5 grader!

Det har med andre ord været en kold nat og det kunne jeg også mærke på mindstens arme og ben i morges, da jeg tog ham op af tremmesengen. Han var iskold!

Derfor har vi nu fundet hans uldnattøj frem: En langærmet body i uld, en uldtrøje og et par uldbukser samt et par uldstrømpebukser –  så er han varm og tør, selvom han sover uden dyne. (Den sparker han nemlig af!)

Han er dog vokset siden foråret (vi har holdt pause fra nattøj i uld fra maj og frem) og vi skal derfor have skaffet noget nyt. Jeg er dog allerede rendt i de 2 samme problemer som sidste år

  1. Det er et ret kedeligt et udvalg, når man skal finde uld nattøj i 100% uld – og jeg kan altså godt lide, han ikke har 5 ens sæt nattøj.
  2. Det er med at holde tungen lige i munden, når man skal finde uldnattøj i 100% uld i de korrekte størrelser – samtidig!

Jeg har derfor googlet og googlet og det synes jeg, lige så godt kunne komme dig til gode! Jeg har derfor skilt skidt fra kanel og præsenterer her det uld nattøj i 100% uld, jeg har kunnet finde.

Uld nattøj i 100% uld

Først lige ganske kort: Der findes meget uld nattøj med 50% uld og 50% bambus/bomuld/lycra/silke. Jeg er til 100% merinould, fordi blandings-uld ikke fungerer hos os.

Min yngste sveder nemlig meget, når der er andre stoffet blandet i ulden og han bliver derfor fugtig. Måske fungerer det hos andre – prøv dig evt. frem. Uld/bomuld er nemlig ofte lidt billigere end ren uld.

Nå, men jeg har fundet 5 sæt til junior i år – med både isbjørne og pingviner.  De er fra Small Rags, Wheat, Joha og Celavi. Især sidstnævnte har mange fine prints. Min yngste er en dreng, men alle brands har også fine sæt i lyserøde nuancer. Og så er nogle af sættene desuden neutrale i farverne.

Du klikker på sættet for at finde det i den pågældende shop.

Uld nattøj fra Small Rags

Uld nattøj i grå

Uld nattøj fra Wheat med isbjørne

Uld nattøj fra Joha

Uld nattøj fra Celavi

Der er en del fine prints at vælge imellem, men det kan være et mindre puslespil at få matchet bluser med bukser i samme størrelse, fordi de enkelte dele sælges separat.

Her synes jeg dog at Kids-world.dk har en fin sorteringsfunktion, der gør det nemmere. Du kan finde alt deres uld her

Du kan også finde uldnattøj her

Mange webshops har uld på hylderne, men desværre er det ikke altid så nemt at finde, fordi uldtøjet er blandet med alt det andet. Nedenstående shops har dog kategorier hvor ALLE uldvarer er samlet ét sted. Det gør det meget nemmere at overskue.

Du kommer direkte til uldkategorierne ved at klikke på knapperne.

Pas godt på jeres nattøj i uld

Vaskemiddel til uldUld kan ikke tåle høje temperaturer eller de enzymer som er i normalt vaskemiddel. Disse enzymer er skabt til at nedbryde snavs, men nedbryder desværre også ulden, som jo er af animalsk oprindelse. Når du vasker uld nattøj skal du derfor bruge uldvaskemiddel.

Uld nattøj er dog relativt selvrensende, så jeg vasker kun uldtøjet, hvis der er madrester eller snot/tis/afføring på. Så slider man heller ikke unødigt på stoffet og passer samtidig også på miljøet.

I forhold til vaskemiddel, har jeg gode erfaringer med at veksle mellem Neutral uld- og finvask eller Deny, som fås i de fleste supermarkeder – og så Joha’s egen uldvask, som er tilsat lanolin og derfor gentilfører ulden noget af sit naturlige fedtstof. Du finder den her

Hvis ulden er begyndt at blive tør og og statisk elektrisk, giver jeg det en uldkur med lanolin. Det plejer at være nødvendigt et par gange pr. uldsæson.

Du finder uldkuren her