Jeg er simpelthen så vild med kage!
Det er mange mennesker, men kage er ganske enkelt en del af min kostplan. Og ja – du læste rigtigt! Selvom jeg har tabt mig 50 kilo i løbet af det sidste år, har der været plads til kage. Jeg vil nemlig hellere spise et stykke kage foran tv’et om aftenen og nøjes med en enkelt frikadelle til aftensmad i stedet for to.
Min søde tand er min trofaste følgesvend og gudskelov er der altid plads til kage – det handler bare om moderation.
I hvert fald nogle gange – for ingen regler uden undtagelse Jeg har tidligere været til kageevent hos Cakenhagen og skal afsted til København igen i weekenden med to andre bloggere på kagetur.
På sådan en dag er der ingen regler for, hvor meget kage man må spise!
Flotte kager med den rigtige kage dekoration
Derhjemme er jeg også en flittig bager. Fordelen ved at bage sine kager selv, er nemlig at man kan eksperimentere, justere og udskifte ingredienser, så kagen enten bliver mindre fed, mere grov eller mere proteinholdig.
Helt uden man kan smage forskel i slutresultatet.
Især når man samtidig bruger en masse af det smarte udstyr til flotte kager som findes på markedet. Når kagen er smuk, smager den nemlig også altid meget bedre, end hvis den er lidt tilfældig at se på.
Nu skal kage jo ikke være sund. Den skal være lækker. Men den ene ting udelukker ikke den anden – og jeg lover dig:
De fleste kager bliver ikke mindre smagfulde af 25 gram mindre sukker end opskriften antyder, en let smør i stedet for en fuldfed eller med en anelse rugmel i kombination med hvedemel i en chokoladekage.
Mit favorit kagepynt
Når kagen rigtig skal pyntes er der noget kageudstyr, jeg ikke kan undvære:
En sprøjtepose med tylle
Mange af de kager, jeg bager, er tærter. Her bruger man æggeblommerne til mørdejen, men skal ofte kassere hviderne.
Det gør jeg aldrig. Jeg bager enten kyskager, som jeg pynter kagen med eller serverer for sig selv. Nogle kager kan også pyntes med brændt marengs ved at sætte små toppe af pisket “guf” og lige give dem en let omgang med creme-brülee-brænderen.
Tærteform med løs bund
Det er meget nemmere at servere og anrette sine tærter, hvis man bager dem i en form med løs bund. Så kan man nemlig løfte tærten ud og sætte den på en kageopsats eller et flot fad. Jeg bruger mine løse forme til både desserttærter og madtærter.
Flotte muffinsforme
Der findes hundredevis af flotte muffinforme – og hvis man samtidig giver sine muffins en flot frosting med en passende tylle og forskelligt drys, kan kagerne virkelig komme til at ligne en million. Selv hvis man er utrænet. Jeg er personligt vild med høje og stribede forme, som giver associationer til amerikanske dinere. De er SÅ fine!
Nå, jeg bliver sulten af den kagesnak. Måske jeg skulle bage lidt i eftermiddag?