Uden ordstyrer går det ikke…

Ordstyrer

Som selvstændig bliver det til en del arrangementer, meet-up’s og konferencer rundt omkring i landet. Både fordi det er spændende at møde andre i samme branche og fordi det er vigtigt konstant at dygtiggøre sig. Som freelancer er der nemlig ingen efteruddannelse eller kurser, medmindre jeg selv opsøger dem.

For at tilbyde den bedste service hele tiden, er det derfor essentielt at jeg holder mig up-to-date og får udvidet min faglige horisont.

Efter at have deltaget i en del af disse arrangementer, er jeg dog blevet en smule kræsen. I og med at jeg selv betaler – og en plads på et heldagsarrangement hurtigt løber op i flere tusinde kroner – skal jeg have værdi for pengene. Og kvalitet.

God planlægning giver gode arrangementer

Man kan som deltager godt fornemme, om der er lagt tid i planlægningen og om denne bygger på gode overvejelser. Jeg har været til et par enkelte arrangementer, hvor alt fra ankomsten til dagens forløb var lettere kaotisk. Det har gjort, at jeg ikke kommer igen og i stedet vælger nogle andre næste gang.

Og gerne dem, jeg tidligere har erfaret har lagt kræfter i alt fra talerækkefølge til format.

Det første tegn på, at et arrangement har struktur er, om der er indsat en ordstyrer. Er der dét, ved man nemlig at arrangørerne kender vigtigheden heraf – og derfor er sandsynligheden høj for, at resten af dagen eller aftenen også er gennemarbejdet.

Jeg kan derfor kun opfordre til booking af en ordstyrer hos Athenas – i hvert fald, hvis du gerne vil have mig forbi til din konference eller dit foredrag. Jeg tjekker nemlig altid, om der er en ordstyrer og også gerne hvem.

Hvad kan en ordstyrer?

En ordstyrer er en slags konferencier – eller toastmaster, om man vil. Ordstyreren sørger for at præsentere dagens forløb, fortælle om det praktiske – og ikke mindst styre slagets gang. Vedkommende holder også en rød tråd dagen igennem og bliver bindeleddet mellem de enkelte cases, taler, indlæg eller aktiviteter.

Ordstyreren holder også øje med, at tiden overholdes og er der tale om for eksempel et debatarrangement, sørger vedkommende også for, at alle få taletid i – så vidt muligt – lige mængder. Med en ordstyrer får man derfor et meget organiseret arrangement, hvor rammerne er sat fra start. Det giver i sig selv deltagerne på konferencen et godt indtryk fra start, minimerer frafaldet i løbet af dagen og giver de bedste evalueringer efterfølgende.

Hvad er det bedste arrangement med ordstyrer, du har deltaget i? Del meget gerne med mig i kommentarfeltet. Måske har du et tilbagevendende event du tænker er lige noget for mig!