Tøj til for tidligt fødte

Tøj til for tidligt fødte

For nogen kommer en for tidlig fødsel som et lyn fra en klar himmel – hos andre har den været ventet på grund af forskellige årsager. En ting er helt sikkert: Det kan være svært at forberede sig rent praktisk uanset hvad og ofte er overskuddet heller ikke altid så stort. Derfor er det praktisk at kunne købe tøj til for tidligt fødte online.

Så kan du i ro og mag klikke tøj til din nye, og forunderligt lille og perfekte, guldklump.

Webshops med tøj til for tidligt fødte

Her får du en liste over webshops, der forhandler tøj til for tidligt fødte.

Unik-kids.dk

Tøj til for tidligt fødte fra FixoniHer finder du nok nettets bredeste udvalg af tøj til for tidligt fødte – shoppen har nemlig specialiseret sig i netop dette område. De er desuden vanvittigt søde til at rådgive over telefon eller mail. Også selvom det slet ikke handler om præmatur tøj. De er nemlig frivillige i Dansk Præmaturforening og vil meget gerne snakke om løst og fast med nybagte forældre til for tidligt fødte.

Shoppen forhandler tøj til for tidligt fødte fra størrelse 32 og dermed noget af de mindste præmatur tøj, der findes. Udvalget er desuden meget bredt og du finder derfor både tøj til for tidligt fødte i lyserød, lyseblå og neutrale farver. Alt sammen syet, så det er nemt at få på de små kroppe, som tit er ekstra udfordrede taktilt og i forbindelse med alle neonatalafdelingens ledninger og sonder.

Unik-kids.dk fører tøj til for tidligt fødte fra JOHA, Fixoni, IDA T, Name It og Pippi – samt det hjemmesyede mærke LT Design.

 

Ugleunger.dk

Ugleunger.dk er måske mest kendt for deres store udvalg af uldtøj, men de har også tøj til for tidligt fødte.

Tøjet er fra JOHA og starter ved størrelse 40+. Noget af tøjet er i bomuld og bambus. Andet er en kombination af uld/bomuld og uld/silke. Uld kan dog virke irriterende på huden, især hos de særligt sårbare præmature. Vil du gerne bruge uld til din for tidligt fødte, kan det derfor være en idé at prøve dig frem med et enkelt stykke tøj, for at se om dit barn påvirkes af det.

Uld bør desuden ikke bruges på hospitalet, da det ikke tåler vask ved høje temperaturer. Den helt spæde babyhud tåler desuden meget dårligt uld. Køber du tøj til præmature i uld bør det derfor først benyttes efter I er kommet hjem og helst ikke som inderste tøjlag, hvis der er tale om ren uld. Brug da i stedet uld/silke, hvor det inderste lag består af silkefibre.

 

Parcellet.dk

Her finder du tøj til for tidligt fødte fra størrelse 44 fra Mar Mar Copenhagen, Serendipity, By Heritage og JOHA.

Udvalget er ikke enormt, men du finder nogle af de mere trendy mærker indenfor præmatur tøj og det kan føles rart at forkæle sin lille fighter.

 

Farmorsoutlet.dk

Her er endnu en webshop, der har specialiseret sig i tøj til for tidligt fødte. De har endda særligt udviklet kuvøsetøj fra størrelse 32 fra det engelske mærke Tiny Me, som også passer de helt små børn – fra 450 gram til 2500 gram.

Du kan i øvrigt leje dette tøj i stedet for at købe det, hvilket er en god måde at spare penge på og i stedet gemme disse til den dag, I får jeres guldklump ud af kuvøsen.

Udover Tiny Me, fører webshoppen tøj til for tidligt fødte fra Fixoni og Blue Suede Moose.

 

Vigtigt at vide, når du køber tøj til for tidligt fødte

  • Tøj til for tidligt fødte fra MarMarTøjstørrelserne til for tidligt fødte er generelt mindre end tøjstørrelserne i tøj til fuldbårne børn. En str. 44 til fuldbørne børn er således større end en str. 44 til præmature børn. Det betyder sjældent noget brugsmæssigt, men hvis du gerne vil have tøjet skal passe, er det en god idé at vælge decideret præmatur tøj. Præmature børn er nemlig generelt smallere og mere skrøbelige end fuldbårne babyer og har derfor andre behov.
  • Sørg for at jeres tøj til for tidligt fødte er praktisk på hospitalet. Ellers bliver det i værste fald ikke brugt. “Hospitalspraktisk” betyder, at tøjet kan åbnes foran, så der er plads til eventuelle elektroder, shunts eller dræn. Derudover skal barnet kunne iføres tøjet uden for meget håndtering. Det betyder, at tøj der skal trækkes over hovedet på den lille som regel er både upraktisk og ubehageligt for barnet. Tøjet bør også kunne vaskes ved mindst 60 grader.
  • Køber du tøj til for tidligt fødte som en gave, så spørg forældrene ad, hvad de ønsker sig, inden du køber tøjet.  Mest fordi det kan være en sårbar situation at være blevet forældre til et præmaturt barn og et sæt tøj måske kan vække negative følelser på en dag, hvor barnet måske ikke har det så godt. Omvendt kan et sæt tøj signalere håb – men det er helt afhængigt af barnets situation. Kommunikation er derfor guld værd i sådan en situation. Og kan forældrene ikke overskue dét, så vent med en gave til senere eller køb i stedet en opmuntrende ting til forældrene. F.eks. lidt lækkert slik. Hold dog gerne igen med blomster, da de kan vække sørge-associationer for både forældrene til den lille guldklump eller andre indlagte på afdelingen.