Test af Mooclay creme mod børneeksem

Creme mod børneeksem

Som blogger får jeg af og til henvendelser om, hvorvidt jeg kunne tænke mig at teste nogle forskellige produkter og efterfølgende anmelde og omtale dem på bloggen.

Nogle gange siger jeg ja – især når det giver mening for mig, min familie og mine læsere.

Da jeg fik tilbudt at teste denne creme mod psoriasis og børneeksem, sagde jeg ja med det samme. Vores yngste døjer nemlig med eksemhud, især i vinterhalvåret og som mor kan man blive næsten desperat, når man har prøvet det hele.

Lidt om Mooclay

Creme mod børneeksem med molerMærket hedder Danish Mooclay Care og er pæredansk. Firmaet ligger i Glyngøre og produkterne produceres i Danmark.

Mooclay er det engelske navn for moler (en særlig slags ler – udtales MO-ler) som især findes på øen Fur i Limfjorden. Der er moler, som Mooclays produkter er bygget op omkring.

Den unikke kombination af mineraler, kiselager og molerens øvrige sammensætning kan have særligt helende egenskaber på problemhud som for eksempel børneeksem og psoriasis. En PhD-afhandling fra Københavns Universitet har endda påvist effekten af moler på netop psoriasis, så evidensen for en potentielt hjælpende creme er bestemt tilstede.

Udover moler indeholder cremen også ekstrakt af havtorn, som kan have en blødgørende effekt på huden. Samtidig sørger havtornen for, at cremen dufter behageligt og mildt, selvom den ikke indeholder parfume.

Cremen hedder Mooclay All Round og kan bruges af både børn og voksne – og så indeholder den ingen hormoner. Udover cremen findes også en shampoo og en hovedbundsolie som også er baseret på moler.

Min oplevelse af cremen

Min første tanke var, at cremens indhold af ler måske ville få den til at lugte lidt af formningslokale. Det gør den overhovedet ikke. Tværtimod. Den er parfumefri, men dufter alligevel behageligt mildt og naturligt af havtorn.

Cremen er lysebrun, når man trykker den ud af tuben. Lidt ligesom en foundation. Farven forsvinder dog, når man smører den ud, så cremen bliver usynlig på huden.

Konsistensen er relativt tynd, så den er nem at fordele – og så trænger den hurtigt ind i huden uden at fedte eller klistre. Noget der er en kæmpe fordel, især hos børn. Min 3-årige har i hvert fald ikke tålmodighed til at sidde og vente på at cremen tørrer ind, når han er færdig med at bade.

Vi havde god effekt af cremen mod børneeksem

Allerede efter første indsmøring kan man på almindelig hud mærke, at den bliver godt fugtet – og efter kun et par dages behandling, var Jeppes børneeksem meget bedre.

Han er så lille endnu, at det er svært at spørge ham, om eksemen stadig klør. Men han plejer at kradse i det og sige “jeg har klø!” når han er generet. Det har han faktisk ikke gjort og det hænger jo godt sammen med at huden rent visuelt er blevet meget pænere og næsten eksemfri.

Vi har kombineret brugen af cremen med Mooclay shampoo. Ikke kun til håret, men også som sæbe i hans badevand for på den måde at opnå ekstra effekt af molerets mulige gavnlige effekt.

Begge produkter kan købes i denne skønhedswebshop og lige nu kan du få gratis fragt på din første ordre, hvis du tilmelder dig webshoppens nyhedsbrev.