Spar penge i hverdagen

Spar penge i hverdagen og få råd til alt det, I lige nu synes, I netop ikke har økonomisk overskud til.

For med børn i familien bruger man virkelig mange penge og på mange områder kan man faktisk nemt spare penge i hverdagen. Det giver flere ressourcer til alt det sjove og måske endda en bedre nattesøvn. Og tro mig – faktisk bliver det næsten til en hel sport at spare penge.

Spar penge i hverdagen med et budget

Spar penge i hverdagenJa, det er virkelig ikke særlig sjovt og det lyder også besværligt. Sandheden er dog, at det faktisk er ret nemt, også selvom man nærmest er talblind. Jeg er personligt en rigtig regne-skovl, men at lægge et budget lykkedes mig altså alligevel. Det eneste du skal bruge er et budget-ark (dem kan du google dig til) og finde dine faste udgifter – f.eks. ved at kigge i din netbank.

Sørg for at få alle udgifter med – også dem til børnenes fritidsaktiviteter, så det eneste du har tilbage reelt set er de penge, I skal bruge på mad/bleer samt tant og fjas.

Så ved du, hvor mange penge I gennemsnitligt har at gøre godt med hver måned, når alle de faste udgifter er betalt. Dem kan du så dividere med 4,5 (alle måneder har lidt mere end 4 uger) og dermed se, hvor mange penge I “må” bruge hver uge.

Samtidig gemmer du alle dine kvitteringer for en måned og regner det hele sammen, når måneden er omme og tjekker, om der er sammenhæng mellem det beløb du “måtte” bruge og det beløb, du har brugt. Er der det, er alt godt – er der ikke, skal du have gang i sparekniven.

Sådan sparer du nemt penge

Du har fået rådet 100 gange og nu får du det igen: Læg en madplan og spar penge i hverdagen på en praktisk måde.

Du slipper for trælse ture i supermarkedet med trætte børn efter job, du slipper for at skulle tænke på hvad menuen skal stå på i aften og så sparer du penge på alle de impulskøb, der tit ryger ned i kurven blandt Netto’s spotvarer. Desuden kan du planlægge indkøbene, så du også undgår madspild.

Tit bruger man ikke et helt hvidkål, når man laver kåldolmere, men med en madplan kan du planlægge en lasagne dagen efter, som den resterende kål kan ryge med i. Og så kan du dermed også spare på kødet i omtalte lasagne. Smart!

Mange hader dog madplaner, fordi de godt kan lide at være spontane. Det ene behøver dog ikke at udelukke det andet. Sørg så blot for at have noget klar i fryseren, du kan servere i stedet for det planlagte måltid. Og læg så det planlagte i fryseren i stedet.

Derudover er det en god idé at fordele sine penge i kuverter. En til hver uge. Så bruger I ikke mere, end det I har.

Spar penge i hverdagen ved at:

  • Opsætte regler (og overholde dem…) omkring takeaway – f.eks. max 2 gange i måneden
  • Vælge billigere alternativer, hvor det giver mening – især meget pålæg kommer fra samme fabrik, men sælges under forskellige brands. Det samme gælder mel, brød og marmelade.
  • Lægge madplan ud fra tilbudsavisen – er der tilbud på fiskefrikadeller, så indkludér dette i madplanen og er der tilbud på hakket oksekød, så planlæg retter med denne ingrediens.
  • Lade være med at tage børnene med ud at handle (de plager) og lade være med at handle på tom mave.
  • Sætte et max-beløb for shopping online pr. måned (mange mødre på barsel kender til denne last.)

Er økonomien meget stram?

Spar penge i hverdagen med et budgetMåske har I ikke en specielt høj indtægt i jeres familien – noget de fleste familier på især barsel kan nikke genkendende til. Det kan også være, I kun har én indtægt eller måske har en del gæld, der spænder ben for jer i hverdagen. Noget mange oplever efter eksempelvis en skilsmisse.

Her kan gældsrådgivning måske være en hjælp. En decideret gældsrådgiver kan f.eks. forhandle med dem man skylder penge, så gælden måske bliver lavere, indgå andre afdragsordninger der frigiver lidt ekstra økonomiske ressourcer i hverdagen og ikke mindst hjælpe med et gennemarbejdet budget.

Jeg kender en, der hedder Finn, som er et virkelig rart menneske, og slet ikke er sådan en, man får ondt i maven af at skulle tale med. Har du brug for en snak med ham, kan du finde ham her

Han kan hjælpe uanset hvor du bor og så koster det ikke noget at få en indledende snak med ham.