Sovesofa til Pre-Teen værelset

Værelse til Pre Teen

Det er ingen hemmelighed, at jeg har børn i hver sin ende af aldersspekteret. Der er den lille på 2 og den store, som fylder 12 næste gang og langsomt på vej ind i teenageårene. Det kan man allerede mærke på mange måder – og en af dem er, at vi er ved at skille os af med det “barnlige”. Det kan da godt være, jeg synes det grå sengetøj med sorte Batmanmasker er fedt, men det er edderma’me pinligt at have på sengen, når kammeraterne er på besøg til et spil FIFA eller Fortnite. Siger jeg bare!

Så nu har vi igangsat projekt “Pre-Teen-værelse” – og dertil hører både en ny seng og lidt andet inventar. Her får du derfor mine bedste tips til en vellykket re-styling af det børneværelse jeg ellers så fint indrettede for nogle år siden efter alle kunstens regler, men nu må sande er outdated.

Spørg barnet selv

Pre-Teens ved godt, hvordan de vil have det. Derfor har jeg selv haft god succes med at spørge, hvad det unge menneske selv havde forestillet sig. Du må naturligvis gerne sige nej og guide på en moderlig måde, så du ikke skal til at omarrangere efter et år, fordi den tidligere store fascination af farven limegrøn måske ebber ud.

Som f.eks. da jeg nedlagde veto mod sorte vægge og en knaldrød sovesofa…

Men husk også at være lydhør overfor din teens ønsker. Måske bliver du endda også overrasket over barnets gode smag eller får nye idéer, du ikke selv havde tænkt på. Af den slags kan hjemme hos os nævnes:

  • En knagerække til kasketterne.
  • En stor magnettavle (med gråt board og sort ramme, så det ser lidt råt ud).
  • Klassisk pyntenips som er tidløst – f.eks. Hoptimister der matcher i farverne med puderne og lignende.

Køb en sovesofa

I erkendelse af, at den seng vi købte denne gang skulle kunne holde i mange år, var kravet at den skulle være af god kvalitet så den måske med noget held kan holde til han flytter hjemmefra (gys!). Samtidig skulle den kunne trækkes ud, så der er plads til en ekstra, hvis han om nogle år skulle være så heldig at få en kæreste (lige så meget gys!)

Derudover måtte den meget gerne kunne skjule det tidligere omtalte pinlige sengetøj, når der venner på besøg og være god at sidde i, når der skal spilles Playstation.

Derfor valgte vi en sovesofa – og en af slagsen, som rent faktisk også ligner en almindelig sofa, når det hele er slået sammen. Det ser super godt ud og meget voksent. Lige som en Pre-Teen kan lide det.

Det er selvfølgelig smag og behag, hvad man er til – men der er masser af inspiration at hente på Sovesofaen.dk. Her kan du også sammenligne priser på de forskellige modeller, hvilket gør jagten en del nemmere.

Vælg nogle ordentlige plakater og sæt dem i ramme

Der skal noget pynt på væggene, når et rum skal have personlighed og her er plakater oplagte.

Måske er din Pre-Teen stadig stor fan af specifikke fodboldspillere – men drop plakaterne fra fodboldmagasinerne og invester i stedet i en plakat af høj kvalitet og sæt den i ramme, f.eks. fra fodboldklubbens egen merchandise-linje. Det gør udtrykket meget mere unikt og stilfuldt. Derudover er plakaten nem at skifte ud, hvis interessen pludselig skulle skifte.

Du kan også kombinere idolplakaterne med nogle mere tidløse og grafiske af slagsen, med et farveskema der matcher den øvrige indretning. Jo færre farver, jo mere ro skabes der for øjet og alene sammenhængen de forskellige elementer imellem vil gøre en kæmpe forskel.