Sommer, sol, strand og solbeskyttelse

Endelig er det sommer og med sommer kommer både sol, strand og ferie. Noget jeg elsker!

I år går rejsen igen sydpå til varmere himmelstrøg. I kufferten medbringer jeg selvfølgelig det fedeste gear til en dejlig ferie, så der ikke mangler noget.

UV badetøj til pool og strand

UV badetøj er en selvfølge, når vi pakker til badeferien – især fordi ungerne konstant ligger i poolen med arme og ryg mod solen. Der er det særlig vigtigt at have god beskyttelse.

UV tøj med UPF 50+ giver en super god beskyttelse og beskytter mod 98% af solens stråling. Min egen absolutte favorit er fra det tyske mærke Hyphen, som leverer soltøj i verdensklasse. Det er svedtransporterende på samme vis som løbetøj og kvaliteten er helt i top. UV-tøjet fra Hyphen har UPF 80+ og er testet efter de strengeste krav og overholder kravene om at tøjet er solbeskyttende i både våd, brugt og strakt tilstand.

Og det bedste er næsten, at de har UV tøj i størrelser til alle aldre, helt fra spædbarn til bedsteforældre.

Badesko til sarte fødder

Udover UV tøj er der selvfølgelig også badesko og solhatte i kufferten. Badeskoene er supergode, når vi skal en tur på stranden, hvor der kan være sten og andre skarpe genstande i sandet. Og sandet i sig selv kan være så brændende varmt, at det er umuligt at gå på med de små bare fusser. Det samme gælder ved poolen. Selvfølgelig er også både solhat og badesko med UPF 50+

Til en god dag i solen hører der desuden de 3 solråd:

Skygge – gå indenfor eller find en parasol, et træ eller andet skyggefuldt sted at holde siesta/pause, når solen står på sit højeste mellem 12 og 15, når uv-indekset er 3 eller højere
Solhat – soltøj med solbskyttelse
Solcreme – ca. en håndfuld creme til en voksen(ca 40 ml.) og en barnehåndfuld (ca. 20 ml) til en barnekrop.

Legetøj til stranden

Noget andet som jeg har med i kufferten i år er lækkert strand legetøj fra Funkit World – det er så smart, at det kan pakkes sammen, så det næsten ingenting fylder og derudover er det lavet af silikone, så det er nærmest uopslideligt – hvilket jeg rigtig godt kan lide tanken om: At det kan bruges igen og igen, og at vi ikke hvert år skal købe dynger af spande, skovle som skal smides ud når ferien slutter.

Vi har også et par sjove bløde bolde, Schrunch Ball, som kan tømmes for luft og pustes op igen ganske let. De er uundværlige i poolen og perfekte til dødbold, da de er lette at holde på for selv små hænder og bløde, når man rammes.

Min kuffert indeholder naturligvis også solcreme, som skal bruges på alle de steder, hvor der ikke er soltøj, som dækker huden. Jeg sværger til Avivir som er danskproduceret og indeholder 75 % økologisk aloe vera. Det er effektivt både som solbeskyttelse og efterfølgende som aftersun. En af ungerne har tidligere haft problemer med soleksem, det er helt væk, når vi bruger Avivirs produkter – skønt. Avivir er Svanemærket og et sikkert valg til de kvalitets- og miljøbevidste.

Faktisk kan du finde alt til solferien hos Smartsunwear.dk – lige fra badetøj til vandleg.