Sørg for at haven er helt klar til at blive taget i brug til sommer

Når det danske vej endelig begynder at vise sig fra sin gode side, og man får lyst til at bruge mere tid udenfor, så er der også rigtig mange, der priser sig lykkelige over, at de har en have, de kan tage i brug. Men én ting er at have en have, og en helt anden ting er, om denne have rent faktisk byder ind til, at man har lyst til at bruge en masse tid i den.

Så hvis man kan se, at haven efterhånden er blevet lidt kedelig og grå over efteråret, og den godt kunne trænge til en lille makeover, så er det egentlig bare med at komme i gang med de mangler, der nu måtte være. Og det skal det handle mere om herunder.

En græsplæne der skinner

Noget af det, som typisk er ret afgørende for, om haven bare spiller – både i forhold til om den ser indbydende ud og er hyggelig at opholde sig i, er selvfølgelig græsplænen. Der er nemlig meget stor forskel på en have, som er beplantet af smukt, grønt græs, og en have, som ser helt nedslidt ud. Og så er det også meget skønne at bevæge sig rundt, spille fodbold og bare ligge i græsset, når det er grønt of frodigt.

Hvis man ikke er den fødte gartner, og man netop har problemer med græsplænen, eller generelt andre problemer i haven, man gerne vil have fikset, så kunne det være en ide at kigge nærmere på https://nethandel.dk/topdressing/. Ellers kan man også altid hyre en gartner til at komme og se nærmere på det hele.

Terrasseområdet hvor man har lyst til at bruge alle sine vågne timer

Hvis man gerne vil skabe et haveområde, hvor man har lyst til at bruge rigtig meget tid, når det endelig bliver varmere, så er det også vigtigt at bruge lidt ekstra tid på terrassen. På terrassen skal man nemlig kunne læne sig tilbage med en god bog, spise sine måltider og hvad man nu ellers kunne finde på at lave af afslappende og sommerlige ting. Derfor er det også vigtigt, at terrassen indbyder til dette. Og det kan man faktisk opnå ved noget så simpelt som blot at skaffe nogle gode terrassemøbler og dertil også nogle hynder, så man kan sidde rigtig godt.

Ekstra hygge: Et lille bålområde

Hvis man gerne vil have en have, hvor der også er nogle ekstra aktiviteter, man kan kaste sig over på de dage, hvor der er lidt mere tid til det hele, så vil et bålområde være en helt oplagt ide. Der er nemlig ikke hyggeligere end at sidde på en skøn sommeraften og lave bål med venner eller familie. Det er en rigtig afslappende aktivitet, hvor man bare er sammen uden alt for mange forstyrrelser. Man sidder bare omkring bålet og nyder hinandens selskab – og måske også en ristet pølse eller en grillet skumfidus.