Skal dit barn have sit første mobilabonnement? Sådan vælger du

Der kommer et tidspunkt, hvor det bliver relevant at overveje, om det er tid til barnets første mobiltelefon. Men hvordan vælger man lige et børnevenligt abonnement, man selv kan stå inde for?

Der kan være flere grunde til, at du tænker, dit barn skal forsynes med en mobiltelefon og et dertilhørende abonnement. Det kan være betryggende at kunne få fat i barnet, når han eller hun er i skole eller hjemme hos en legekammerat. 

Det kan også være, at de andre børn er begyndt at få telefoner, og du synes, at dit barn bør følge med udviklingen. Eller måske er du bare træt af at låne din egen telefon ud til barnet i tide og utide, når du egentlig selv skulle bruge den. I så fald er det blevet tid til at vælge et mobilabonnement til barnet!

Et børneabonnement kan være løsningen

Har du hørt om såkaldte “børneabonnementer”? Det er mobilabonnementer, som er særligt børne- og forældrevenlige. Du finder dem hos en del forskellige udbydere, eksempelvis YouSee, hvis børneabonnement er skræddersyet således:

  • Barnet kan tale lidt i telefon hver dag.
  • Der er ikke begrænsninger på sms og mms.
  • Der er 3 GB data til at surfe og spille på nettet.
  • Abonnementet kan tilpasses med beskyttende begrænsninger.
  • Der er op til 3 GB data, 1 times tale og fri sms i 36 lande i Europa.

Det er bare ét eksempel på et mobilabonnement til familiens mindste. Som du kan forstå, giver det dig som forælder en del fordele. Du ved, at dit barn ikke snakker i telefon i timevis, og du kan beskytte barnet ved at tilpasse og begrænse abonnementet. Det er en rar tryghed at have.

Når mobilabonnementet også indeholder roaming, kan barnet både nyde godt af det til hverdag, og når I er på ferie. På den måde fungerer det, som det skal, året rundt. Det kan være fint at tænke over, så du er godt dækket ind på ikke bare den korte, men også den lange bane.

Find det billigste og bedste abonnement til barnet

Et abonnement, som er fremstillet til børn, vil ofte være et godt bud på barnets første mobilabonnement. Det vil i reglen også være billigt, fordi det kun har begrænsede muligheder. Dit barn har jo næppe brug for fri data, fri tale eller en masse udlandstelefoni, som kunne gøre abonnementet dyrt.

Som forælder har du altså gode muligheder for at finde et godt mobilabonnement til dit barn. Præcis hvilket ét, det skal være, er selvfølgelig op til dig. Som nævnt er der flere forskellige udbydere, der tilbyder denne form for abonnementer.

Som regel er det en fordel at vælge et mobilabonnement, der er koblet på et godt netværk. På den måde fungerer internettet optimalt. Teknologisk Institut har syv år i træk kåret TDC NETs som det bedste mobile netværk, så det kan være en idé at finde en udbyder, som benytter denne forbindelse.