Sådan kommer du bedst igennem overgangsalderen

Overgangsalderen rammer alle kvinder på et tidspunkt og det er et helt naturligt stadie i livet. Men mange kan opleve gener i for at svedeture, tørre slimhinder og mange andre ting. Det kan være forstyrrende for livskvaliteten, men heldigvis er der flere ting som du kan gøre for at mindske symptomerne. Læs denne oversigt og find ud af hvordan.

Kosttilskud

Du kan mindske bivirkningerne fra overgangsalderen ved at putte de rigtige ting i kroppen. Mineraler og vitaminer er sundt for kroppen, styrker dit immunforsvar og hjælper med at dæmpe blandt andet hedeturene. Hvis du døjer med hedeture, kan du med fordel tage kosttilskud som femarelle, der indeholder en masse næringsstoffer til gavn for din krop og dit velvære. Hvis det lyder som noget for dig, så læs alt om femarelle her.

Husk at dyrke motion

Motion er også en god modgift mod effekterne fra overgangsalderen. Regelmæssig motion styrker din naturlige hormonbalance og dæmper altså symptomerne. Derudover er motion også en af de bedste behandlinger mod de mentale effekter af overgangsalderen, da mange oplever nedsat humør. Er du i god form, får du altså større overskud – både mentalt og psykisk. Det styrker dig til at komme godt igennem denne fase.

Sov køligt om natten

Mange kan opleve svedeture, når man rammer overgangsalderen. Det kan være irriterende og ubehageligt nok i sig selv, men det kan også være meget forstyrrende for nattesøvnen. Det betyder, at du sover mere uroligt og du vågner op mindre veludhvilet. Det kan også resultere i våde lagner og sengetøj. For at give dig selv bedre nattesøvn, kan du forsøge at sænke temperaturen i soveværelset. Det kan du gøre ved at lufte ud, skrue ned for radiatoren eller skifte til en sommerdyne. På den måde kan du give dig selv de bedste forudsætninger for god søvn – selv når du har det varmt.