Sådan finder du det bedste snorkelsæt til børnene

Snorkelsæt til børn

Når du skal på ferie med børnene, så er en af de mest givende aktiviteter oftest snorkling. Er børnene gamle nok kan der gå mange timer med hovedet under vand.

I et varmt land, eller bare i Danmark, findes der utrolig mange spændende ting under havets overflade, som kan være både utrolig lærerigt og spændende for børnene at opleve.

For at det bliver en god oplevelse for både jer og børnene at tage på snorkelferie, kræver det ofte at i har købt et par gode dykkermasker og snorkler i et samlet snorkelsæt.

Sådan vælger du det rigtige snorkelsæt til barnet

Det er som sagt vigtigt, at du finder et snorkelsæt med en dykkermaske, som ikke lukker vand ind mens der bliver snorklet. Det kan blive rigtig ubehageligt for barnet. Især i saltvand som svier i øjnene.

For at sikre dig, at du har fundet det rigtige snorkelsæt kan i lave ”suge-testen”. Når i har fundet en dykkermaske slår i remmene frem så den sidder foran brilleglasset. Du beder derefter barnet om at tage snorkelmasken op foran øjnene og suge ind gennem næsen. Husk at fjern hår inden da.

Sidder snorkelmasken fast alene med det vacuum som skabes i masken er den god og i en passende størrelse til barnet. Du kan derfor roligt købe den. Falder den dog hurtigt af – så prøv en anden størrelse eller en anden model.

Husk ikke at stramme båndene på dykkermasken, det bliver hurtigt ubehageligt efter længere tid.

Sådan undgår du dug i dykkermasken eller svømmebrillerne

Nu har du forhåbentligt fundet et par gode dykkerbriller eller svømmebriller. Når du har fundet dem kan noget af det mest irriterende være, hvis der hurtigt dugger til under brug. Særligt for det barn, som du håber finder glæden ved ting under havets overflade.

Der findes en lang række forskellige tricks til at undgå dug i svømmemasker og dykkerbriller. Nogle af dem er selvfølgelig bedre end andre.

Det er dog helt oplagt at købe en anti-dug spray. De koster ikke alverden og er oftest en rigtig god sikring mod at dug får lov at danne sig.

Nogle af de normale trick, som ikke koster noget at anvende er blandt andet at spytte i masken inden brug. Kør spyttet rundt med en finger og skylle efter med fersk vand. Spyttet danner en mindre hinde, som gør det sværere for dug at sætte sig på glasset.