Pusleplade og puslepudeholder

Rabatkode

Hvis du er på udkig efter en pusleplade eller en puslepudeholder, er der flere forskellige modeller at vælge imellem. Derudover kan du måske også bygge en selv, hvis du er lidt fingersnild. Det kan du se et eksempel på nederst i artiklen.

Pusleplade fra Done by Deer

Danske Done By Deer har lavet to fine pusleplader, der passer til deres øvrige design – en i hvid og en i lysegrå. Da de fleste puslepuder har samme mål, kan du også sagtens bruge pladen til andre mærker. Denne holder til puslepude er smuk og enkel at kigge på og stjæler ikke opmærksomheden fra puslehynden.

Pusleplade i hvidPusleplade i grå

 

 

Pusleplade til kommode

Denne pusleplade passer til alle kommoder med en dybde på 50 centimeter. Er dybden mindre, kan den også bruges, men bør så skrues fast med et par beslag.
Dybden på den populære Ikea-kommode Malm er 48 centimeter og den kan derfor sagtens bruges hertil.

Pusleplade til kommode

 

 

Den originale pusleplade i plexiglas – Baby Safety Base

Den ultimative pusleplade får du med en Baby Safety Base. Der findes flere kopier på markedet, men den ægte slår dem alle i både design og kvalitet. Den er også godkendt efter alle kunstens regler.

Puslepladen fås i 5 smukke farver: Transparent, grå, grøn, blå og gul. Alle farverne er gennemsigtige, så det smukke mønster på din puslepude fortsat kan ses. Den har desuden gummidupper på bunden, så den ikke glider rundt – og kan stå på enten en kommode, et bord, vaskemaskinen eller bruges i sengen.

Pusleplade fra Baby Safety Base

 

 

En pusleplade har flere fordele

pusleplade-hjemmelavet– En pusleplade holder puslepuden på plads, så den ikke rutsjer rundt på bordet.

– Den sørger for, at du kan bruge et allerede eksisterende badeværelsesbord eller kommode som puslebord, fordi den giver ekstra “bordplads” i dybden.

– Nogle pusleplader har højere kanter, der øger sikkerheden for baby, så det ikke er så nemt at trille til siden.

Da jeg var højgravid med min yngste i slutningen af 2015 anede jeg ikke, at der fandtes pusleplader, så jeg satte den kommende tømrer-bedstefar i gang med at bygge vores egen.

Dette var især en fordel, fordi både min mand og jeg er meget høje og vores badeværelsesbord ret lavt. Fordi man kommer til at bruge mange timer ved puslebordet, er en god arbejdshøjde vigtig – så han byggede vores pusleplade, så den også fik noget ekstra højde.

Det så ikke svært ud, så hvis I har samme udfordring, kan I måske løse det på denne måde. I kan se vores pusleplads her til venstre.

Husk sikkerheden, når du bruger din pusleplade

Hvis du bruger jeres puslepudeholder på en reol eller et bord, der mangler lidt dybde i forhold til puslepladen, skal du altid sørge for, at denne ikke risikerer at tippe.

Dette sørger du for ved, at din pusleplade ikke rager for langt ud over bordkanten – maksimalt 1/5 del af puslepladens længde og allerhelst mindre. Derudover er det en god idé at lægge et stykke skridsikkert gummi under. Dette kan du finde i de fleste større supermarkeder og JYSK. Du kan også bruge silikonedupper, som man ellers sætter under møbler eller som støddæmpning på skabslåger.

Derudover skal du altid sørge for at sætte barnet så langt inde på puslepuden som muligt og det samme gælder, når baby med tiden står op i forbindelse med påklædning.