På tur til Odense Zoo

Så har vi været på tur igen. Det er egentlig mest os voksne, der trænger til at lave noget andet engang imellem. Jeppe kan hygge sig hele dagen hjemme i haven, hvis det skulle være – men vi andre kan godt lide at se på noget andet end blomsterbedene, der trænger til en kærlig hånd.

Odense Zoo er en af de hyggeligste zoologiske haver

Jeg har tidligere været i Odense Zoo med de to ældste og synes, det er en virkelig hyggelig zoologisk have – og ret unik med sin placering lige ned til åen.

Faktisk skærer åen lige igennem haven og man kan købe sig til en hyggelig  kanaltur med en båd, hvis man har lyst.

Zoo ligger i samme område som det nu lukkede Fyns Tivoli, som nogen måske husker? Jeg har i hvert fald mange gode barndomsminder fra dén tid.

Nå, men valget faldt på Odense Zoo. Både fordi der er skønt, men også fordi vi alligevel skulle til Fyns hovedstad på et tidspunkt i løbet af sommeren (min bil skulle til rusttjek). Og vi havde en fantastisk dag!

Vejret var med os, isene gode og dyrene så ud til at have det godt. Alle 3 ting er vigtige, men især det sidste.

Jeg kan nemlig godt have det lidt ambivalent med zoologiske haver: Det er jo ikke dyrenes natur at være spærret inde.

På tur i zoo med et lille barn

Nå, men tilbage til vores tur. Som nævnt var det vi voksnes behov at tage i zoologisk have, men det betyder ikke, at Jeppe ikke havde masser af sjov ud af det. Han synes først og fremmest, det var hyggeligt at være på tur.

Han elsker især at løbe på stier(!) og samle sten(!!) og her fik han absolut sin lyst styret – og for os, der er kommet lidt videre i vores opfattelse af, hvad der er sjovt, var der spændende dyr at kigge på imens.

Dermed ikke sagt, at han ikke fik noget ud af besøget, for det gjorde han i høj grad. Især løverne, tigrene og girafferne var han meget imponeret af.

Odense Zoo har også et oceanium, hvor der er spændende fisk og sjove søkøer – og det mest fantastiske og naturtro pingvinanlæg. Alene det er hele besøget værd, synes jeg.

Der er også en stor og meget fin legeplads i Odense Zoo samt et klappeanlæg med geder. Det er ret klassisk, men det er fordi, de fungerer. Vi hyggede også med at nusse gederne og særligt de små søde gedekid vækkede begejstring.

Om Odense Zoo

Parken byder på flere spændende dyr, blandt andet smukke tigre, flotte giraffer og de altid underholdende chimpanser. I alt byder Odense Zoo på 85 forskellige dyrearter fra hele verden.

Odense Zoo har også flere forskellige spisesteder – inklusiv sundere alternativer end den traditionelle cafémad. Og så er der selvfølgelig iskiosker og snackbarer. Sidstnævnte har priser i den højere ende, men sådan er det jo tit den slags steder. Heldigvis er der også mulighed for at medbringe sin egen mad samt særlige pladser i parken, hvor man kan nyde sin madpakke.

Spar penge på billetten

Der er penge at spare på entréen med en særlig familiebillet (hvis I har mere end 2 børn over 3 år med). Har I flere børn med, kan I købe tillægsbilletter til dem, også med rabat.

Børn under 3 år er gratis.

I får i øvrigt 10%& rabat, hvis I køber jeres billetter online på Odensezoo.dk.