På camping i Sønderjylland

Da de to ældste var yngre, var vi som regel på charterferie sydpå. Det er en fantastisk ferieform og jeg er fortsat fan – men det er også en ret dyr måde at holde ferie på. Nu er vi nemlig 5 ferieparate  mennesker i hjemmet og skal derfor have skrabet et ret anseeligt 5-cifret beløb sammen, hvis vi skal afsted.

Det er vi i gang med, men vi når ikke i mål denne sommer. Det er dog også helt fint. Den yngste sover, på trods af sine 2 1/2 år, stadig ikke igennem og er desuden i temmelig tosset trodsalder. Ikke lige noget, der harmonerer fint med en 3 timers flyvetur og meget varme nætter…

Vi har dog heller ikke lyst til bare at skulle sidde derhjemme i de 3 uger, vi har ferie – og der skal derfor ske noget andet. Kravene til vores sommerferie i år har været:

  • Det må ikke tage mere end 1 time at komme derhen.
  • Vi skal føle, vi er væk hjemmefra.
  • Det skal være til at betale.

Så vi skal på camping!

Campingferie på den behagelige måde

Jeg er ikke vokset op med campingferie. Nogle få gange har jeg været afsted med min onkel og tante eller besøgt venner på campingpladser rundt om i landet. En enkelt gang har jeg også været afsted alene i et telt sammen med de ældste. Bare på en enkelt overnatning.

Det var hyggeligt alle gange – men: Jeg har det altså lidt stramt med fælles bade, fælles toiletter og at skulle liste mig afsted i mørket midt om natten med et barn, der skal tisse.

Derfor har jeg egentlig som udgangspunkt været ret afvisende overfor at skulle på campingferie, og jeg har især nægtet kategorisk på grund af den yngste. Jeg kunne nemlig levende forestille mig det hyr, det måtte være med en lille, træt fyr i et telt og støj omkring os.

Derudover er jeg blevet for magelig til at bo i telt og en campingvogn bliver hurtigt trang med 3 børn. Og hvad nu hvis vejret er dårligt?

Men så fandt jeg ud af, at camping er meget mere end primitive fællesområder og mangel på plads. Man kan nemlig bo i hytter med eget køkken og bad. Ja, faktisk et helt lille sommerhus!

Med den forskel, at man får campinglivets glæder (som masser af legekammerater, fællesaktiviteter og legeområder) med i prisen. Og: Man behøver ikke altid leje en hytte i en hel uge, som med et sommerhus – men kan nemlig, uden for højsæsonen, nøjes med det antal dage, man har lyst til. Og råd til.

Vi tager til Sandskær Camping

Sandskær Camping ligger ved Aabenraa i Sønderjylland. Det er godt 45 minutters kørsel fra vores bopæl. Campingpladsen ligger lige ud til Lillebælt på den del af Sønderjylland, der hedder Løjtland. Der er fantastisk smukt og som altid på østkysten, er der rolige badeforhold ved stranden.

Vi elsker desuden at tage på gåture og der er masser af fin natur omkring campingpladsen – og så er der heller ikke langt til aktiviteter udenfor pladsen. F.eks. Universe Science Park (Som tidligere hed Danfoss Universe) på Als, legeland og tree-top-klatring.

Her skal vi bo i en hytte med eget bad, eget køkken, tv og plads til os alle sammen – lige som denne.

Så nu håber vi bare, det lækre sommervejr vi havde i hele maj måned også strækker sig ind i vores sommerferie. Det ville være helt fantastisk!