Wallstickers er blevet umådeligt populære og hvor de for blot få år tilbage primært var forbeholdt børneværelset, er wallstickers i dag rykket ind i alle hjemmets rum, hvor de skaber stemning, understreger rummenes øvrige indretningsstil og tit afføder et smil på læben.
Nem opsætning af wallstickers
En af forcerne ved wallstickers er, at de er nemme at montere for alle. Hvor plakater i rammer og malerier ofte har brug for en skrue at hænge på og dermed kræver håndtering af en boremaskine (om hvilken alene tanken kan give koldsved), er opsætning af wallstickers nemt og ligetil.
Hos f.eks. sohu-wallstickers.dk får du i øvrigt opsætningsgaranti, så du kvit og frit får tilsendt en nyt eksemplar, hvis du alligevel skulle have ødelagt dit nye, flotte vægpynt.
Det er dog, som nævnt, relativt nemt at få et perfekt resultat, og hvis blot du følger nedenstående vejledning, får du sikkert et flot resultat allerede første gang.
Hav tålmodighed
Selvom det er fristende at sætte sin wallsticker op allerede, når den ankommer, er du nødt til at have lidt tålmodighed. De fleste wallstickers bliver fremsendt i et plakatrør og er derfor buede, når de bliver pakket ud – og en buet wallsticker kan være svær at få fæstnet korrekt.
Derfor skal du lægge dine wallstickers fladt i et par døgn, så de bliver rettet ud. Læg evt. en bog ovenpå, så de bliver lagt i pres.
Skrab, skrab, skrab
Husker du Mandagschancen? Det dér program på tv2, hvor deltagerne skulle skrabe på et kæmpe skrabelod med en guldbæver? Nu er det din tur!
Nogle steder får du medsendt en skrabedims, men ellers kan du bruge et kreditkort, en bagespatel eller en paletkniv. Det er blot vigtigt, at kanten ikke er for skarp, så du kommer til at ødelægge din wallsticker. Pak derfor værktøjskassens fugespatel langt væk.
Wallstickeren består af 3 dele: Det gennemsigtige overføringsark, selve wallstickeren og det hvide ark, som wallstickeren er klistret fast på.
Vend din wallsticker så det hvide ark vender opad og du ikke længere kan se selve wallstickeren. Skrab så godt og grundigt over det hele, så wallstickeren klistrer sig fast til overførselsarket.
Træk herefter det hvide ark forsigtig af ved at starte i det ene hjørne og trække skråt nedad. Hvis dele af wallstickeren ikke følger med, kan du trykke disse forsigtigt på plads med tommeltotten.
Sohu-wallstickers, som i øvrigt har fri fragt, har lavet en fremragende instruktionsvideo af hele processen, som du kan se her.
Mål op
Markér det sted på væggen, du vil have din wallsticker til at sidde – og brug gerne et vaterpas, så den kommer til at sidde lige samt et målebånd, så den sidder symmetrisk i forhold til, hvad du ellers måtte have hængende på væggen.
Skrab, skrab, skrab – igen
Placér wallstickeren på væggen og skrab nu wallstickeren fast på væggen – på samme måde, som da du skulle have den flyttet til overføringsarket.
Træk forsigtigt overføringsarket af. Dup evt. med en tør klud ovenpå wallstickeren for at være sikker på, den sidder helt fast.
Sådan flytter du din wallsticker
Hvis du en dag gerne vil flytte din wallsticker, kan dette i princippet godt lade sig gøre, hvis der er tale om mindre stickers, som ikke er dele af et større værk. Det vil nemlig være næsten umuligt at flytte f.eks. et verdenskort wallstickers, så det bliver pænt efterfølgende, så her anbefales i stedet at bestille et nyt. Men en mindre sommerfugl eller robot vil godt kunne omplaceres, hvis du er forsigtig.
Du tager blot en pincet og trækker wallstickeren forsigtigt af og placerer den det nye sted. Dup den fast på væggen med en tør klud.
Vær dog opmærksom på, at wallstickeren klistrer dårligere og dårlige for hver gang, den bliver flyttet og at wallstickers der har siddet på ujævnt savsmuldstapet kan have taget aftryk heraf og derfor ikke kan sidde jævnt på en glat væg.