Oplever du vold i parforholdet?

Blåt mærke på armen

Vold i parforholdet er desværre noget, som alt for mange kvinder oplever. Faktisk estimeres det, at op mod 118.000 kvinder i Danmark udsættes for partnervold om året. Til trods for dette er der mange, der har svært ved at slippe ud af det voldelige parforhold.

Hvis du bliver udsat for vold i parforholdet, er det vigtigt, at du ikke tøver med at handle. For din egen sikkerheds skyld bør du forlade den partner, der udsætter dig for vold, uanset om det er af fysisk, psykisk, økonomisk, seksuel eller materiel karakter.

Vold er ikke altid fysisk

Det er meget vigtigt at slå fast, at vold ikke altid er fysisk. Det er der mange kvinder, der tror, men det er ikke tilfældet. Som angivet herover, kan det også være af både psykisk, økonomisk, seksuel eller materiel karakter.

Oplever du en eller flere former for vold i dit parforhold, er det alfa og omega, at du ikke tøver med at afbryde forholdet. Føler du, at det er svært at gøre eller frygter du, hvad din partner kan finde på at gøre, skal du selvfølgelig kontakte politiet, som kan hjælpe dig.

Få ophold på et krisecenter

Mange kvinder bliver i et voldeligt forhold, fordi de ikke ved, hvordan de skal slippe ud af det. Her kan et krisecenter være til stor hjælp, da man her kan få midlertidigt ophold. Desuden står de klar til at tage imod dig på alle tidspunkter af døgnet, hvorfor du ikke bør vente, selvom det er nat.

Krisecentre findes i hele landet, og hvorvidt du ønsker at finde ét, der befinder sig tæt på din nuværende bopæl eller ej, er op til dig. F.eks. kan du finde et krisecenter for kvinder tæt på Odense, der kan hjælpe dig med ophold i en periode, indtil du er klar til at komme videre.

Hvad kan et krisecenter hjælpe med?

Tilbud om ophold på et krisecenter handler ikke blot om, at du kan få et sted at bo. Det er en stor del af det, da mange kvinder ønsker at komme væk fra deres voldelige partner. Dog står de også klar til at yde hjælp og støtte på andre punkter.

Får du ophold på et dansk krisecenter, hvor du som regel også kan få ophold sammen med dine børn, kan du få hjælp til følgende:

  • De giver dig beskyttelse og sørger for, at du føler dig i sikkerhed
  • De har kyndigt personale, der kan yde krisehjælp og relevant rådgivning
  • På de fleste centre har de et tilbud om psykologbehandling til dine børn
  • Du kan få relevant vejledning om vigtige forhold, der har betydning for, at du kan opbygge et nyt liv, herunder bolig, økonomi og meget andet