Nemt hår hver morgen

Nemt hår

Jeg bliver aldrig typen, der kommer til at stå tidligt op og nyde mine morgener i fred og ro. Jeg er simpelthen for træt!

Derfor er jeg altid 5 minutter bagud fra start, og har dermed heller ikke tid til at bruge alt for lang tid på badeværelset om morgenen. Det betyder også, at jeg ikke får renset min hud, lagt foundation og andet makeup end mascara.

Der er dog en ting, der altid prioriteres højt for mit vedkommende – og det er mit hår! Hvis bare dét sidder godt, så klarer resten som regel sig selv, synes jeg.

Derfor har jeg 3 ting i min værktøjskasse til håret, som jeg på ingen måde kan undvære.

Mit GHD glattejern

Jeg er den heldige indehaver af fint, nordisk hår som nemt bliver slidt og derfor også kruser ved bare den mindste smule fugt eller tilføring af hårlak eller flydende hårstyling. Derfor er mit glattejern min ultimative redning, når jeg gerne vil lade mit hår falde naturligt, men ikke vil ligne Madam Mim.

Glattejern er i øvrigt ikke forbeholdt langt hår á la Rachel fra Venner. Det gik jeg ellers rundt og troede i mange år og det var først, da min frisør anbefalede mig at glatte mit hår, at jeg fandt ud af, det er lige så anvendeligt i min korte pagefrisure. Det giver min frisure form på ingen tid og mit hår får derfor et mere færdigt udtryk, end hvis jeg bare føntørrer det.

Er glattejernet af god kvalitet, tager det i øvrigt maksimalt halvandet minut at få styr på de vilde, løse lokker. Mit glattejern er fra GHD og du finder en skøn guide til at vælge den rigtige model til netop din hårtype lige her.

Med det rigtige glattejern er du nemlig meget hurtigere færdig med at sætte håret!

Hårpudder

Som allerede nævnt har jeg fint og relativt strukturløst hår. Det glider derfor nemt ud af elastikken, hårnålene eller hårspænderne, når jeg sætter det op. Og så ser det tyndt ud.

På de dage hvor jeg gerne vil have håret sat op, bruger jeg derfor hårpudder. Det giver håret noget struktur og fylde – og det er næsten et mirakelmiddel.

Først føntørrer jeg håret, fordeler en lille mængde hårpudder i selve håret og arbejder det rundt i hele hårpragten. Og vupti: Masser af fylde, uden den trælse klistrede hårlak-effekt som kan få det til at føles om om det “river” i håret, når elastikken sættes fast.

Der findes faktisk mange spændende alternative volumenprodukter til hårlak og saltvandsspray. Dem kan du læse om på Yndefuld.dk.

En god shampoo, balsam og hårkur

Velplejet hår er nemmere at sætte – og med hårprodukter som passer til hårtypen (og er af en god kvalitet) er du allerede flere skridt foran.

Mit hår har tendens til at blive tørt og dermed svært at håndtere. Derfor bruger jeg en shampoo og en balsam, som tilfører håret fugt og samtidig volumen. Derudover giver jeg mit hår en hårkur én gang i ugen. Det gør håret meget nemmere at håndtere generelt.

Spørg gerne din frisør om, hvilke produkter, der passer til dit hår – og lad dig ikke falde for fristelsen til at købe en billig supermarkedshampoo. Brug i stedet de ekstra kroner på en god shampoo og balsam fra frisørens hylder. Der ér nemlig forskel og produkterne er desuden meget drøje i brug. Derfor oplever du reelt ikke den store mérudgift ved at vælge noget ordentligt. Til gengæld oplever du, at dit hår bliver sundere, smukkere og nemmere at sætte.