Vores navnetavle fra Prik og Streg

Allerede da jeg var gravid, havde jeg forelsket mig i den smukke navnetavle fra Prik og Streg – og jeg var næsten helt ærgerlig over, at jeg ikke kunne få den hjem, før jeg havde født. Men det ligger jo lidt i konceptet med en unik fødselsplakat, at man skal kende barnets unikke data for at kunne lave den.

Vi havde i øvrigt heller ikke besluttet, hvad baby skulle hedde, før han var kommet ud til os. Jeg ville faktisk gerne have en lille Adam, Oskar eller Frederik.

I mellemtiden kunne jeg jo forsøge at beslutte mig for, hvilket design lillebrors navnetavle skulle have – hvilket heller ikke var nemt. Jeg svingede hele tiden mellem Lille Sky i den smukkeste mintgrønne og den afdæmpede To The Moon And Back. Det var faktisk Jeppes fødselstidspunkt, der endte med at afgøre det – han blev født om aftenen, i det koldeste vintermørke. Og så passede sidstnævnte bare bedst, syntes jeg.

Jeppes navnetavle

Her er vores flotte navnetavle så. Du kan finde dit eget eksemplar her. Det er Prik og Streg der designer og forhandler dem – og de søde wallstickers er fra samme shop.

Rammen er fra Bilka og har hvidt passepartout. Når du vælger størrelse, så husk at tjekke at selve billedestørrelsen i passepartout’et passer til plakaten. Denne ramme er eksempelvis 40×50 cm – men “åbningen” til billedet passer til plakaten, som er 30×40 cm.

Kæmpe baby!

Min yngste basse blev født 37+0 ved en igangsat fødsel, fordi han var blevet vurderet ret stor til en vækstscanning sidst i december. Jeg skulle ellers have født hjemme, men det blev aflyst og erstattet med en medicinsk igangsættelse den første mandag i 2016.

Og lægerne havde ret. Han var, som I kan se, ret stor! (Og nej – terminen var ikke fejlberegnet, for vi fik hjælp til produktionen af ham og ved derfor også præcis, hvornår han “flyttede ind”).

Det var en dum fødsel. Han kom ret meget til skade, fordi han sad fast med skuldrene, på grund af hans størrelse og mit åbenbart knapt så brede bækken. Han kunne heller ikke selv trække vejret og ilte sit blod tilstrækkeligt , selvom man plejer at sige 37+0 = færdigbagt.

Han var dog på ingen måder færdig og skulle have hjælp til både vejrtrækning, at holde varmen i en kuvøse samt spise, fordi hans sutterefleks ikke rigtig virkede – og så fik han også lige en omgang gulsot.

Men 13 dage efter fødslen kunne vi endelig fjerne sonden, sige goddag til fuldamning og vinke farvel til neonatalafdelingen.

Navneplakat med Lille Sky – og bogstaver til væggen

Jeg kombinerede Jeppes navnetavle med to mintgrønne plakater på en af de andre vægge. Plakaten med et J har hans fulde navn stående nedenunder.

Du kan finde plakaten med skyen her

Plakaten med bogstavet er en del af et samlet sæt med navnetavle og bogstavplakat, som du finder her

Navneplakat

  • Bogstaverne er fra A Little Lovely Company og fås til kun 99,95 kroner – med fri fragt – hos Kids-World.dk
  • Sengetøjet er fra Sebra  –  find baby sengetøj med lynlås her
  • Sengeranden er fra Done by Deer – den kan du købe her
  • Tremmesengen er en 10 år gammel model fra BabyDan og fås desværre ikke længere.
  • Rammerne er fra Bilka og plakaterne måler 30 x 40 cm.