Markiser til terrassen

Vi har den skønneste terrasse. Den vender mod syd og får derfor sol hele dagen. Bagsiden vender ind mod huset, østsiden flankeres af vores udstue og vestsiden af et plankeværk.

Der er derfor også læ og temperaturen bliver nemt høj. I weekenden havde vi noget af det lækreste forårsvejr og terrassens indretning betød, at der faktisk var 22 grader. 22 behagelige grader vi kunne sidde og drikke kaffe og spise aftensmad i. I april! Det var helt fantastisk!

Hvad der imidlertid er knapt så fantastisk ved sådan en terrasse er, at det på varme dage nemt bliver alt for varmt.

Tid til markiser

Sidste sommer, som jo var den længste og varmeste i min 35-årige levetid, var vi lidt udfordrede.

Det var mange mennesker – men den varme luft og den skarpe sol på fliser og mursten i læ, gjorde det meget varmt at være på terrassen. Samtidig ligger vores stue lige ud til terrassen – og hele dagen skinnede solen også direkte ind ad vinduerne, så temperaturen indendørs også blev alt for høj.

Vi talte lidt om, hvad vi kunne gøre ved det og fik af mine svigerforældre foreslået at investere i en markise. Altså sådan en slags “stoftag” der sidder monteret under tagets udhæng og kan køres ud efter behov.

Umiddelbart tænkte jeg “nej tak!”. De markiser jeg har set, har nemlig været bolsjestribede og på ingen måde været pæne. Men jeg blev klogere, da vi havde researchet lidt. Der findes nemlig et stort udvalg af markiser og man kan jo få det præcis, som man vil have det.

Vi har derfor valgt et sæt koksgrå markiser med automatisk motor, der kan trække dem ind og ud – og fjernbetjening.

Markiser som falder i ét med huset

Jeg kan godt lide, at vores hus ser pænt ud og at helheden bevares, så huset fremstår harmonisk.

Det gør det stadig, efter vores nye markiser er blevet monteret. Selve markisen og dens motor sidder nemlig monteret under udhænget, så man faktisk ikke ser dem, når de ikke er i brug.

Samtidig har vi valgt markiserne i samme farve som vores havemøbler og læhegn – nemlig en mørk koksgrå eller antracitgrå. Vi har med vilje ikke valgt en fuld-sort. Jeg var nemlig nervøs for, at den sorte farve vil falme med tiden på grund af solens stråler. En mørkegrå vil i højere grad holde nuancen bedre, fik vi at vide.

Nu er vi i hvert fald klar til sommeren 2019 – og jeg håber virkelig, den bliver lige så fantastisk som i 2018.