Løbesko til børn

Løbesko til børn

Løb er blevet en folkesport i Danmark og derfor vil der helt naturligt også være flere og flere børn der kommer til at løbe – og her snakker vi ikke om løb i skolegården eller leg på gaden, nej det er rigtige løbeture på landevejen.

Men hvad stiller man egentlig op som forældre med et barn der gerne vil til at “dyrke” løb?

Børn bør stilles helt lige med voksne når det kommer til valg af udstyr. Faktisk er det måske endnu vigtigere, at du vælger det rigtige til dit barn. Han eller hun skal trods alt bruge sine fødder mange år endnu.  Derfor giver det mening at komme med en guide omkring valg af løbesko til børn.

Generelt om løbesko

Løbesko er egentlig en svær størrelse at have med at gøre. Det er nærmest blevet en hel uddannelse bare at finde ud af, hvilken løbesko der passer til dig som voksen, og hvordan dine fødder skal være for at du passer ned i den ene løbesko frem for den anden. Men med løbesko til børn, behøver det ikke være helt så besværligt.

Gå efter den neutrale løbesko til dit barn

Hvis du er lidt inde i, hvordan løbesko er bygget op, så kender du til begreberne neutral og pronerende løbestil.

Det kan være, som skrevet ovenfor, en hel videnskab at finde ud af. Men heldigvis er det lidt nemmere når vi skal finde nye gode løbesko til dit barn. Dér handler det mest af alt om at købe de løbesko med mest støddæmpning i. Fødderne skal nemlig have mest mulig komfort, krydret med en lille smule støtte.

Hvorfor er det vigtigt med deciderede løbesko til børn?

Løbesko til børn Løbesko til børn er vigtige på samme vilkår, som de er vigtige for voksne løbere. Der er nogle aspekter i en løbesko, der gør, at det bliver behageligt at lande med 3x sin egen kropsvægt, hver gang du lander med den ene fod.

Derfor er det vigtigt, at skoen kan klare dette tryk- og det kan skoen kun, hvis den er bygget til det. Så den idé der naturligt nok opstår hos mange forældre, med at sende sit barn afsted i den indendørs fodboldsko eller håndboldskoen, som man har betalt i dyre domme for (og som alligevel bliver for lille over sommeren) er ikke så god. Det ender med en dårlig oplevelse og i værste fald med skader i knæ, hofter, lænd eller ryg.

Forkerte sko til løbeturen giver skader og overbelastning

At vælge at sende sit barn af sted på løbeturen iført det forkerte fodtøj kan, som ovenfor nævnt, resultere i nogle kedelige konsekvenser.

Det der sker i mange tilfælde er, at forældrene sender sit barn afsted i de aflagte håndboldsko fra indendørs sæsonen. Det er ikke det værste valg man kan tage, for der er trods alt god støddæmpning i håndboldskoene – de har dog den forkerte opbygning.

Støddæmpningen er det vigtigste i alle løbesko (for langt de fleste) Det er den feature der gør at skoene er gode at løbe i.

Men der er altså også det faktum, at skoen er bygget korrekt op og giver den rigtige støtte – og det er præcis her at skaderne (desværre) kan spille ind: Hvis man ikke får den nødvendige støtte eller præger den naturlige position på barnets ben forkert, så resulterer det meget ofte i skader. Og det er jo ikke dét vi er ude efter – det er derimod motion, hygge og højt humør.

Køb den rigtige størrelse i børne løbesko

boerneloebeskoDet kan være fristende at købe et par løbesko til børnene “som de kan vokse i”. Den tanke må du dog rigtig gerne glemme, først som sidst.

Man er desværre som forældre nød til at acceptere, at løbeskoen er et redskab til sit barns sport, fuldstændig som en fodboldstøvle er det til fodbold, eller en håndboldsko til håndbold.

Der kommer intet godt ud af at købe løbesko til børn i den forkerte størrelse, uanset om det er for stort eller for småt. Tendensen med at købe skoene en halv eller en hel centimeter større end normalt, er derfor desværre ikke vejen frem – heller ikke selvom løbeskoene er dyre.

Du kan finde løbesko til børn til gode priser hos billigsport24.dk

Et par børneløbesko giver dig mere kvalitetstid med dit barn

Forudsætningen for succes med løb hos børn er selvfølgelig nok, at du selv holder af at løbe. Så når dit barn stikker snuden frem og spørger om det ikke må begynde at løbe, og du selv er løber, så er det bare med at komme ind på nettet eller i den nærmeste lokale sportsforretning og få købt et par rigtige løbesko til børn.

Du får på den måde mulighed for at opleve og tilbringe mange flere timer sammen med dit barn. Nu kan i lige pludselig løbe en tur sammen, og på den måde opleve naturen og andre sider af jer selv. Det er en super fed følelse at få lov til at “dyrke sport” sammen med sit barn, og ikke bare stå på en tilfældig kold sidelinje under fodboldtræning, eller i en tilfældig menneskeforladt sportshal og se på dit barn dyrker sport.

Så når barnet dit spørger efter gode og rigtige sko til at løbe i, så er det måske ved første øjekast rigtig mange penge – men se det som en investering i mere tid sammen. Og den tid kan man som bekendt ikke sætte en pris på.

Andet vigtigt løbeudstyr til børn

loebesko-til-boern-orangeLøbeskoene er klart det vigtigste, når vi taler om løbeudstyr til børn – men hvis du vil give dit barn en endnu bedre oplevelse, så kan det godt betale sig at købe et sæt rigtig løbetøj også.

Sådan et sæt der er åndbart og det hele. Således er det nemmere at komme af med kropsvarmen, og så bliver oplevelsen bare bedre. Derudover er der også det faktum, at hvis man suser afsted i en bomuldstrøje, risikerer man at få “slid-sår” på udsatte steder, og det er der ingen der ønsker sig.

Løber dit barn alene eller sammen med dig om aftenen, altså efter mørkets frembud, så SKAL du også gøre dig selv den tjeneste at investere i en refleksvest – og også gerne nogle diodearmbånd eller lignende. På den måde kan dit barn ses i trafikken, og det er super vigtigt – ja faktisk nok vigtigere, end at du sender dit barn afsted i de rigtig løbesko.


 

iloebeskoIndlægget er skrevet af løbeekspert Ronni Andersen fra Iloebesko.dk, der både tester løbesko, tilbyder løbeprogrammer og i det hele taget nørder rigtig meget i løb og løbeudstyr. Er du også bidt af en gal løber, er siden absolut et besøg værd.