Lej et opbevaringsrum til møbelopbevaring

Møbelopbevaring i opbevaringsrum

Vi har lige fejret Jeppes 4 års fødselsdag – lige i halen af julen! Derfor er der efterhånden godt fyldt op på børne- og teenageværelserne med legetøj, der skal sorteres fra og møbler der ikke længere skal benyttes. I hvert fald for nu.

Selvom vores hus er rigeligt stort og har masser af kvadratmeter, kniber det imidlertid stadig at finde plads til alle tingene. Noget af det kan naturligvis sælges – som for eksempel tremmesengen som vi ikke skal bruge mere og store sække med aflagt legetøj.

Andre ting ved jeg dog, vi kan benytte senere. Sophies gamle skrivebord kan Jeppe for eksempel sagtens aftage om nogle år, og det samme gælder sengen, som i anledning af julen blev skiftet ud med en 3/4-model. Vi har imidlertid ikke plads til at have dem stående derhjemme indtil der er brug for dem. Og hvad gør man så?

Man undersøger mulighederne for møbelopbevaring!

Meget mere end møbelopbevaring

Møbelopbevaring i et depotrum er en løsning som flere og flere benytter. Ikke mindst fordi mange bor i mindre lejligheder uden særlig meget plads – og fordi hele tankegangen i dag er ved at ændre sig til at genanvende og genbenytte i stedet for hele tiden at købe nyt. Ved at gemme de ekstra spisebordsstole til hjemmet igen en dag får plads, slipper man således for at skulle udskifte hele møblementet.

Det skåner miljøet, men man sparer også penge, hvis løsningen er midlertidig. For eksempel hvis man skal ud at rejse i en periode eller flytter i en midlertidig bolig uden meget plads.

Nogle møbler og ting har også høj affektionsværdi, hvorfor man måske ønsker at beholde dem, selvom der ikke er plads i hjemmet her og nu.

I det tilfælde er et opbevaringsrum en både god og fleksibel løsning. Her lejer man et opvarmet, tørt rum på det antal kvadratmeter man har brug for – og kan så fylde det med både møbler og flyttekasser. Helt uden risiko for at tingene får fugtskader.

Sådan udnytter du dit opbevaringsrum bedst muligt

  • Selv få kvadratmeter kan rumme meget. I et opbevaringsrum som ikke skal bruges til andet end møbler og flyttekasser, kan du nemlig udnytte den fulde højde og dybde.  I modsætning til hvis du skulle finde plads derhjemme, hvor du stadig har brug for at kunne bevæge dig rundt på gulvarealet. Ved at pakke opbevaringsrummet optimalt. får du derfor masser af plads på selv 5 eller 10 kvadratmeter.
  • Tænk alternativt, når du arrangerer genstandene i dit opbevaringsrum. Møbelopbevaring kan for eksempel sagtens foregå på højkant og langs. Måske fylder din sofa i virkeligheden mindst, hvis den står op – og din reol mindst,hvis den ligger ned. Prøv dig frem.
  • Brug flyttekasser i samme størrelse. Det er meget nemmere at stable og dermed udnytte opbevaringsrummet bedst muligt, når alting har samme dimensioner. Sørg desuden for at sætte eventuelle kasser indeholdende ting, du har brug for, yderst.