Mine 3 favoritter fra Konges Sløjd

Konges Sløjd

Mange forældre har deres favoritter, når det kommer til indretning af børneværelset, tøjet i børnenes garderobe eller legetøjet i stuen. Det gælder naturligvis også mig – omend de har skiftet fra barn til barn. Da jeg blev mor til min ældste søn for 11 år siden, var det meget moderne med masser af farver. Både på puslepuden, sengeranden og tøjet. Han var desuden en rigtig bulderbasse, så det passede perfekt til ham med masser af sjove prints i flotte pangfarver.

Da jeg fik den næste halvandet år senere, en pige, gik jeg helt i den anden boldgade og blev vild med sarte, lyserøde og lille farver. Gerne med blonder og feminine hulmønstre og andre detaljer.

Men i 2016, da jeg blev mor til den sidste, havde jeg transformeret stilen helt!

Nu elsker jeg afdæmpede, rolige farver – og gerne i kønsneutrale nuancer og mønstre. Det kommer derfor næppe bag på nogen, at mit ultimative yndlingsmærke – når det kommer til babyudstyret og tøjet – er Konges Sløjd.

Her får du præsenteret mine 3 yndlingsprodukter fra sortimentet.

Puslepude fra Konges Sløjd

En puslepude står som regel ret højt på indkøbslisten, når man venter barn. Der er dog ret stor forskel på hvor praktiske disse er – og jeg har derfor skiftet vores puslehynde ud undervejs. Den første jeg fik købt mig, var nemlig på ingen måde vandafvisende.

Og dét er altså virkelig upraktisk med en lille baby, der både gylper og tisser ud over det hele.

Jeg fandt i stedet en puslepude fra Konges Sløjd med det smukke Botanic print i stålblå. Den har en ret kraftig coating, som sørger for at man lige kan nå at tørre “spild” op, inden det trænger ned i hynden. Det er både hygiejnisk og sparer en masse vask.

Jeg bruger dog lige en stofble nederst på puden til at tage det værste. Jeg har derudover valgt en mørk farve, så eventuelle pletter forsvinder i ét med printet.

Og som du kan se, er den stadig i brug og virkelig flor i farverne mange bleskift senere.

Det smukkeste sengetøj

Jeg er VILD med de fine luftballoner og så snart jeg så sengetøjet, var jeg solgt. Det er råhvidt med de fineste luftballoner i forskellige grå nuancer – og så leveres det i en lækker stofpose i samme print.

Mønsteret er virkelig fint til både drenge og piger, så det kan gå i arv til næste barn. Derudover er det af en enormt lækker kvalitet og blødt at røre ved.

Der følger både dynebetræk og pudebetræk med, men ofte benytter man jo ikke hovedpude til de helt små, da det frarådes af Sundhedsstyrelsen i forhold til at undgå vuggedød. V

Vi har derfor brugt hovedpudebetrækket i stedet for en stofble til at fange gylp og savl. Men betrækket kan også kommes på en lille pyntepude og dermed bruges i ammestolen. Er du kreativ kan du også sy det om til noget andet.

Den næsten klassiske sky-uro

Konges Sløjd uroDe smukke skyer som hænger ned fra loftet og regner med enten regndråber i sølv og guld er ikke til at stå for. De fås både med 3 skyer (som vores uro over puslepladsen) og enkeltvise (som vi har hængende én af over sengen). I seneste lancering kom der desuden endnu større uroer til, med hele 4, 5 eller 18 skyer.

Der findes også en flot uro med måne og stjerner, som passer perfekt på babyværelset.

Uroen er ikke legetøj, så den skal hænge, så barnet ikke kan få fat i den. Det kan den nemlig ikke holde til. Skulle en sky eller dråbe falde af, fordi små pilfingre kom for tæt på, medfølger der dog et fint stykke snor, man nemt kan genmontere den løsslupne del med.

Konges Sløjd er mestre i fine detaljer

Jeg elsker, når der er tilføjet lidt ekstra “lækkerhed”, når jeg køber enten nyt babytøj, pyntenips eller udstyr. Selv meget små detaljer, kan gøre forskellen for mig og dér vinder Konges Sløjd også  stort. Sengetøjet lukkes eksempelvis med de fineste bindebånd, som bliver til en del af designet – og det ser virkelig fint ud!

Det samme er tilfældet med vores sky-uro. Her er ringen i messing, som lige får den til at se dét mere luksuriøs ud – og i forhold til puslepuden er der påsyet det fineste stofmærkat, som af en eller anden grund virker en smule eksklusivt.

Vil du også have lidt ekstra luksus ind på børneværelset, kan du gå på opdagelse hos Børnenes Kartel som fører et bredt sortiment af alle de lækre sager fra Konges Sløjd. Lige fra indretning til tøj, helt op til størrelse 98.