Kombineret safari og badeferie

Safari

Det kan nærmest ikke lyde mere spændende og lækkert på én gang, vel?

Jeg har bare altid troet, man var nødt til at vælge mellem safari og badeferie. Det siger nok mere om min geografiske forståelse, end så meget andet – men altså: Jeg anede eksempelvis ikke, at Kenya og Tanzania ligger lige ud til Stillehavet og har nogle af verdens fineste badestrande. Men det har de faktisk.

Det opdagede jeg først som 30-årig da min veninde giftede sig med en kenyaner…

Nå, men det gør det altså muligt at kombinere en aktiv safariferie med en afslappende badeferie.

Safari i Sydafrika – og badeferie på Mauritius

Badeferie på MauritiusJeg er vild med at drømme mig væk i rejsemagasiner og nyde synet af turkisblåt hav, hvide strande og grønne palmer.

Nogle gange kan det endda se så paradisisk ud, at jeg næsten kan mærke solen varme min hud. Jeg ELSKER at rejse og et af de steder, der altid popper op igen og igen, når vi taler rejseplaner derhjemme er vidunderlige Mauritius.

Samtidig går min mand og drømmer om at tage på safari – og det er ikke helt en mulighed på Mauritius, selvom breddegraderne er de samme. Mauritius er nemlig en lille østat i midten af Stillehavet.

At rejse så langt væk, kræver som udgangspunkt at man har lidt mere end en uges tid. Det synes jeg i hvert fald. Flyveturen til Sydafrika eller Mauritius er nemlig lang – og naturligvis det samme, når man skal hjem igen. Derfor forsvinder der hurtigt to hele feriedage med at rejse.

Samtidig koster selve rejsen naturligvis også en smule, når man skal 5 mennesker afsted – og som de jyder vi er, vil vi naturligvis også meget gerne have fuld valuta for pengene.

Vi overvejer derfor en kombineret safarirejse og badeferie. En uge ét sted og en uge et andet. Så kan mand og børn måske få set en masse eksotiske dyr i deres naturlige omgivelser og få dén lyst stillet. Bagefter kan jeg så nyde en uges afslapning efterfølgende på drømmedestinationen over dem alle.

Lækkert, ikke?

De bedste destinationer for safari

SafariDet er muligt at tage på safarirejse i 3 forskellige lande, og det er nationalparkerne de forskellige steder, der danner kulisse for safarituren.

I Kenya er det især Amboseli, der trækker turister til. I Tanzania er det Serengeti nationalpark,  der skal opdages – og i Sydafrika er det Kruger Nationalpark, der huser “The Big Five”.

“The Big Five” refererer til de 5 dyr på savannen som er sværest at nedlægge. Gudskelov er det forbudt at skyde de 4 af dem og på en safari er målet jo også et helt andet. Alligevel anvendes betegnelsen også her.

Der er helt konkret tale om

  • løven
  • leoparden
  • det sorte næsehorn
  • den afrikanske elefant
  • kafferbøflen

Det er kun den sidste, der ikke er truet.