Kagefigurer

Kagefigurer

Nu nærmer efteråret sig, og det giver en oplagt mulighed for at bage sammen med børnene.

At have børnene med i køkkenet kan nogen gange være en udfordring, især hvis man tænker at bage en skærekage eller noget andet hvor de små fingre ikke rigtig kan aktiveres til andet end at hælde mælken i skålen.

Der er kagefigurer rigtig gode.

Du kan selv lave småkagedejen i forvejen, den skal alligevel ligge og hvile lidt, og så kan børnene gå i gang med udstiksforme og lave småkager i alle mulige former.

Når småkagerne er bagt, fortsætter hyggen hvor de kan pyntes i alverdens farver, med glasur, krymmel og glimmer.

Tema småkager

I nogle familier er kagefigurer et must til jul. Som kagemænd og kagekoner, juletræer, julemænd og engle.

Men kagefigurer er ikke kun til jul. De kan bruges hele året rundt.

Med det store udvalg man kan finde af udstiksforme er der en oplagt mulighed for at lave småkager til årets fester: Biler til den fartglade, kjoler til den pyntesyge, hjerter til valentinesday eller spøgelser til halloween.

Til jul, er det ekstra hyggeligt med spiselig pynt på juletræet. Bag små hjerter og stjerne som kan hænges i silkebånd på træet, mellem al den anden fine pynt.

Når kagefiguerene er stukket ud, kan I bruge et sugerør til at lave hul til båndet. Bare sørg for at hullet ikke er alt for tæt på kanten.

Læg kagerne på bagepladen inden I laver hullet, på den måde bliver det ikke forskubbet eller skævt.

Også til de små fingre

Udstiksforme til kagefigurer er helt oplagte at bruge sammen med børnene. De er ikke skarpe så børnene kan ikke komme til skade på dem. De er så enkle i udformningen at selv de små, lidt usikre fingre, nemt kan bruge dem.

Samtidig kan børnene hygge sig sammen om at få plads til flest mulige figurer af ét stykke dej – eller, hvis samarbejde ikke det de har lyst til, de kan få hver sin portion dej og udstikkere og lave fine figurer med.

Udstikkerne giver mange muligheder. I kan lave en hel masse ens – f.eks. hjerter til Valentines eller et bryllup. Eller alle mulige forskellige, til bare at give et hyggeligt uformelt præg til festen.

Børnene kan bruge de mange figurer til at fortælle en historie med, eller til at lave lige det de går mest op i lige for tiden – og det bedste, for moderen, er at udstiksformene giver et rimeligt ensartet resultat også selvom der har været små børnefingre med ind over.

Småkagedejen

Der er mange muligheder for hvilken slags småkagedej I kan bruge til kagefigurer. Vanilje, kakao, mandler eller kanel er gode bud på smagsvarianter.

Det vigtigste er at dejen kan rulles ud og holde formen når de bliver bagt. En almindelig mørdejssmåkage er et rigtig godt bud, find en grundopskrift I kan lide i familien.

Den kan I så variere fra gang til gang, ved at komme forskellig smag i og udstikke i forskellige former.