Juniorseng til 2-årig

Ham den lille bliver så stor. Jeg havde troet, han skulle sove i sin tremmeseng i hvert fald et års tid endnu, ligesom sine to søskende. De hoppede aldrig udover kanten og kunne derfor ligge i tremmesengen længe. Vores model er endda sådan en, man kan pille siden af på, så man idéelt set kunne springe juniorsengen over og gå direkte til en voksenseng. Sophie lå eksempelvis i den helt indtil hun blev 4.

Men ak. Nu har Jeppe fundet ud af at svinge sig over kanten og ned på gulvet. Og så er det jo tid til at finde en anden seng, så han ikke kommer til skade i sine vilde akrobatiske udfoldelser. Vi startede dog med at pille siden af tremmesengen af, men det fungerede overhovedet ikke. Han trillede ned på gulvet i søvne og blev både forskrækket og ked af det.

Derfor nåede vi allerede efter én nat frem til, at han skulle have en juniorseng med sengehest.

Voksenseng eller juniorseng til en 2-årig?

Juniorseng til 2-årigDer er ingen af mine store, der har haft en juniorseng. De er hoppet direkte i en seng i fuld størrelse, hvor vi så har fyldt den ene ende op med bamser, så sengen ikke har virket så stor. Det gjorde vi af flere årsager: Vi kunne ligge sammen med børnene i sengen fordi der var plads til os, og så sparede vi nogle penge på at skulle skifte igen 4-5 år senere.

Jeppe er dog en rigtig lille trygheds-hygge-trold og vi vurderede derfor, at en voksenseng ville være for voldsom for ham. Han er trods alt kun lige fyldt 2 og er dermed stadig en lille dreng.

Så: Det endte med en fin juniorseng fra Hoppekids med både sengehest, madras og opbevaringsskuffer. Vi fandt den på Sleepzone.dk (der kan du i øvrigt finde masser af andre modeller også).

3 gode råd til valg af juniorseng

Fordi jeg lige har været igennem hele møllen med at researche markedet for juniorsenge, vil jeg lige dele 3 gode råd med jer. Så slipper I for at spekulere alt for meget, over jeres valg – og ender forhåbentlig med at træffe det, der passer bedst til jer.

Overvej størrelsen

Der er åbenbart forskel på størrelserne på juniorsenge. Jeg troede, de havde standardmål: 70 x 160 centimeter. Det er så ikke tilfældet.

Først forelskede jeg mig i en smuk retro juniorseng i hvid med de fineste bøgetræsben og runde hjørner i målene 90 x 160 centimeter. Da jeg så skulle finde en god madras til den, viste det sig at der var tale om et specialmål hos den pågældende producent. Man kunne dermed også udelukkende finde en madras i de korrekte mål hos pågældende forhandler.

Det samme gjorde sig gældende for lagner og tisseunderlag, som i øvrigt var meget dyre. Det opgav jeg derfor hurtigt.

Mit råd er derfor: Vælg en juniorseng i det mest gængse mål, som er 70 x 160 centimeter. Så kan du nemt finde tilbehør til sengen som passer – også fra de kendte mærker. Vær desuden opmærksom på, at IKEA også kører med speciallængden 165 centimeter på mange af deres juniorsenge.

Vælg en lav juniorseng til de mindste

Man kan både få juniorsenge som befinder sig i jordhøjde og halvhøje juniorsenge med plads til en hule nedenunder. Især på et lille værelse kan denne løsning være god, fordi man får frigivet ekstra gulvplads. En juniorseng til en 2-årig bør dog være lav.

Selvom der er sengehest på, kan der være langt ned ved et fald – og en 2-årigs færd alene på stigen er helt sikkert lige så risikofyldt som når den lille svinger sig udover kanten på den tidligere tremmeseng.

En halvhøj juniorseng er derimod en fremragende idé til de lidt større. Men vent til barnet har rundet de 3 år.

Husk tilbehøret

En sengehest er nødvendig, hvis dit barn kun er 2 år. Så små børn har sjældent nok kropskontrol til at kunne blive liggende i sengen, når de sover. Er barnet lidt større kan sengehesten måske undværes – mine ældste var omkring 4 år, da de kom ud af tremmesengen og de klarede det uden faldulykker.

En model med sengeskuffer er helt sikkert også noget, I bliver glade for. Hvis du tror, dit barn har meget legetøj nu, så bare vent til det bliver ældre! Derfor er det guld værd med plads til det hele – og her er sengeskufferne altså bare fantastiske. Vi har suppleret med et par solide opbevaringskasser i træ og malet dem i samme farve som sengen – det er den perfekte løsning for os.

Derudover skal I selvfølgelig også have en madras. Her kan I sagtens nøjes med en skummadras af en god kvalitet. En springmadras vil næppe være nødvendig, da de færreste børn vejer nok til at kunne få udbytte af fjedrenes funktion alligevel. En skummadras er i øvrigt også billigere at udskifte, hvis I skulle være uheldige at få den ødelagt af sygdom eller andet.