En julesok med navn er super hyggelig og sikrer den gode julestemning.
Samtidig med at der ikke hersker tvivl om, hvilken kalendergave, der tilhører hvilket barn. Navnene på vores guldklumper er i øvrigt også noget af det smukkeste i verden – det var jo derfor, vi valgte dem.
Derfor ser jeg personligt ethvert snit til at flashe det – og hjemme hos os har hvert barn både sin egen julesok med navn – og en glaskugle med navn på juletræet. Og julen handler jo om familien, ikke?
Julesok med navn i mange varianter
Der er masser af muligheder for at finde en julesok med navn, som passer til din julestil.
Jeg er personligt vild med den minimalistiske og stilrene julepynt i rødt og guld. En simpel og enkel julesok med navn er derfor perfekt hjemme hos os.
Er du mere til masser af spræl på farverne og sjove mønstre har du dog lige så stor mulighed for at shoppe familiens julesokker med navn online.
Herunder kan du se nogle af mulighederne for en personlig julesok med navn, men der mange flere her
Gode råd til valg af julesok med navn
Når du skal vælge hvilke julesokker med navn, der skal hænge hjemme ved jer, er det en god idé at overveje sokkens størrelse.
Hvis julesokken er for lille, kan du nemlig hurtigt komme til i bekneb i forhold til gavernes størrelse. Især fordi meget legetøj kan fylde en del, også selvom det er billigt.
Er det på daglig basis, dine børn får en lille ting i deres julesok er det ikke nødvendigvis et problem. Men hvis du som jeg kun lægger gaver i julesokkerne lørdag og søndag, kan gavernes størrelse godt blive et problem.
Jeg løser det egentlig ved at lægge gaven på gulvet foran strømpen med et navneskilt påsat, så ingen af mine 3 guldklumper i i tvivl om, hvis gaven er. Men: Hvis man nu kunne vælge så stor en julesok med navn som muligt, var det jo nemmest.
Når du tjekker udvalget ud, kan du derfor med fordel undersøge, hvor store de enkelte julesokker er. De fleste julesokker er omkring 40 cm. lange.
Store julesokker med navn
De største julesokker hos Min Egen Verden er de to nedenfor viste med hele 50 cm. Du kommer direkte til sokken ved at klikke på billedet.
Hvad skal der i barnets julesok?
Som allerede nævnt får mine børn gaver i deres julesok lørdag og søndag. Det gør de, fordi jeg synes de fleste små gaver er noget skrammel og jeg derfor hellere vil give dem noget lidt “bedre” i deres julesokker. Med 3 børn løber det dog ret hurtigt op, hvis det skal være hver dag – så derfor er der kun gaver i weekenden.
Vi starter 1. søndag i advent eller den 1. december – alt efter, hvad der kommer først.
Det betyder dog ikke, at sokkerne er tomme til hverdag. Der ligger altid en lille lækker snack, som passer til barnets alder.
Min yngste på 2 ved stadig ikke, hvad slik er og jeg ser heller ingen grund til at lære ham det, så længe han stadig er glad for rosiner og andet tørret frugt, minifras, en frugtstang eller blot frisk frugt.
Jeg ved godt, at frugtsukker også er sukker – men i tørret frugt er der trods alt ingen tilsætningsstoffer eller farvestoffer, men til gengæld fibre og vitaminer, som slik jo ikke indeholder.
Det er dog kun den yngste, der har slikrestriktioner. De store elsker slik – ligesom mig! De får derfor en lille pakke tyggegummi, Haribopose eller lignende.
I år har jeg dog tænkt, jeg ville prøve noget andet, så de får nyt og spændende slik i deres julesokker.
Jeg har derfor købt stort ind hos SlikWorld som har masser af udenlandsk slik fra f.eks. USA. Så bliver december endnu mere magisk og samtidig kunne jeg ordne det hele fra sofaen under en kedelig Champions League kamp. Desuden havde jeg samtidig en undskyldning for at købe snacks til mig selv!
Alternativer til slik i familiens julesokker
Hvis I gerne vil undgå tilsat sukker, er der også andre fine spiselige ting, I kan putte i barnets julesok med navn – afhængigt af barnets alder.
De helt små har sandsynligvis ikke så meget begreb om gaver endnu, og vil blive glad for det meste. Her er det nemlig overraskelsen, der tæller mest.
Spiselige gaver i julesokken kan være:
- En lille håndfuld Minifras pakket i en lille lynlåspose.
- Vindruer (men husk at halvere dem på langs, så de ikke udgør en kvælningsrisiko)
- Bær – også i en lille pose eller pakket i stanniol.
- Dadler eller tørrede figner
- Ostehaps eller Cheese Dippers
- En brikjuice
- Kiks
- Mandler og nødder (men altid i mindre stykker, der ikke kan sætte sig fast i barnets hals)