Indbrudssikring af dit hjem

Beskyt dit hjem mod indbrud

Jeg har aldrig været glad for at være alene hjemme – og en af de ting, jeg frygter mest er at komme hjem og opdage, der har været indbrud. Derfor går jeg højt op i indbrudssikring.

Jeg har nemlig prøvet at have indbrud én gang før og det var frygteligt. Det var en iskold februardag og døren stod åben, da jeg kom ind i gårdspladsen ved vores daværende hus. Vores nyopererede kat var stukket af, der var hundekoldt inde i huset og ALT af værdi var væk.

Det aller værste var dog fornemmelsen af, at der havde været fremmede inde i MIT hjem og rode rundt i det hele. Og så var jeg bange for, at de kom igen.

Politiet forsikrede os dog om, at de sandsynligvis var mere bange for at blive opdaget, end jeg var for at rende ind i dem – men det var en ringe trøst og skrækken sidder stadig i mig.

Heldigvis var børnene for små til at forstå, hvad der foregik – men havde de haft en alder som nu, havde det sikkert også trukket spor i dem.

Nu har vi derfor investeret tid og penge i god indbrudssikring, så vi ikke står i situationen igen.

Vi har sikret os mod indbrud – har du?

IndbrudssikringRent praktisk har vi installeret en tyverialarm med videoovervågning.

Det forhindrer naturligvis ikke indbrud, men det gør i hvert fald “arbejdsmiljøet” utrygt og risikabelt for eventuelle indbrudstyve.

Undersøgelser viser også, at tyve i høj grad går efter huse uden alarmer og overvågning – og omgivelser, der kan skjule deres aktiviteter. Som høje hække eller huse der ligger et stykke fra vejen, så tyvene kan arbejde ubemærket.

Vores alarm er fra Låsesmed Bagger Låse & Alarm A/S, men der findes installatører over hele landet.

Jeg synes, det er en meget tryg løsning og vi er ikke kun sikret, når vi ikke er hjemme – men også mod listetyve om natten. Noget jeg faktisk frygter endnu mere end at komme hjem til en tømt bolig.

Gode tips til nem indbrudssikring

Udover at installere end alarm eller andre former for indbrudssikring, findes der også nogle gode råd til ændring af dine hverdagsvaner, så din bolig bliver knapt så attraktiv for indbrudstyve.

Lad være med at trække gardinerne for

Selvom det er fristende at skjule boligens indhold bag nedrullede gardiner, er det en dårlig idé. Det signalerer nemlig, at der findes værdier bag ruderne – og kan tyvene ikke se, hvad der er mulighed for at snuppe, er de endnu mere nødt til at bryde ind.

Har de derimod frit udsyn til en stue uden andre værdier end et ældre tv, vil de have større tendens til at finde et andet hus i stedet.

Gem dine værdier et uoplagt sted

Lad være med at lade smykker, kontanter og iPads og andet dyrt elektronik ligge synligt fremme. Det frister og lokker enhver indbrudstyv.

Gem i stedet dine værdigenstande steder, hvor ingen kunne drømme om at lede efter dem. Så er der mindre risiko for at de bliver fundet, hvis der skulle ske et indbrud.

Rod!

Vi griner tit af, at vores hus er godt tyverisikret fordi den 2-årige roder noget så frygteligt. Og der ér faktisk noget om snakken.

Risikoen for at falde over legetøj og andet rod, gør det nemlig svært for en listetyv at være stille. Udendørs kan rod signalere liv, hvis man er bortrejst – ligesom det gør indenfor. Lad derfor endelig rodet være, når du tager hjemmefra.

Du kan finde flere gode råd mod indbrud i pjecen 17 nyttige råd mod indbrud. De er alle sammen meget nemme at benytte og de fleste af dem er endda gratis.