Hvilken Playstation 4 skal man købe?

Hvilken Playstation 4 skal man vælge?

Det er snart jul og min ældste søn på næsten 11 ønsker sig brændende en Playstation 4. Han har desuden snart fødselsdag og vi spekulerer derfor i at købe en kombineret fødselsdags- og julegave fra alle i familien. Den er jo ikke helt billig.

Jeg har dog været i tvivl om, hvilken Playstation 4 jeg skal købe, fordi der er forskel på modellerne – og ikke mindst hvor meget hukommelse modellerne har. Jeg har dog researchet mig frem til nogle svar og talt med eksperter på området. Derfor vil jeg nu dele min viden med alle andre mødre, som måske er lige så teknisk inkompetente som jeg selv er.

Til de rigtige nørder er der flere specifikationer at finde på forhandlernes hjemmesider – denne artikel har til formål at gøre det forståeligt for jævne folk og oversætte specifikationer til noget, man kan forstå.

Hvor meget hukommelse skal en Playstation have?

Hvilken Playstation 4 skal man købe?I “gamle dage” satte man et spil i sin Playstation, men i dag kan man hente spil ned online og gemme dem på maskinen. I gamle dage skulle man også have et memorycard, når man gerne ville gemme sin spil og dermed kunne starte på det niveau man sluttede på sidste gang.

I dag er det hele lagret i maskinen. Det er derfor vigtigt med masser af hukommelse – også selvom spillene købes på disc og derfor ikke hentes ned.

En Playstation lagrer nemlig spillede fra disc’en og bruger i princippet kun denne til at verificere om spillet er købt på lovlig vis. Selvom dit barn er tilhænger af “fysiske spil” er 500 GB derfor relativt hurtigt opbrugt. især hvis der er tale om de “store” spil som FIFA og Call of Duty.

Jeg kan derfor kun anbefale at ofre de få hundrede kroner ekstra det koster at købe en Playstation 4 med mere hukommelse. Ofte er der 500 kroners forskel, men hvis du holder øje med tilbudsaviserne kan du finde En Playstation 4 med 1 TB til samme pris som den med 500 GB.

Hvilken Playstation 4 skal man købe?

Der er grundlæggende 3 forskellige slags Playstation 4.

Den første model, som blot hedder Playstation 4, men mange steder omtales som standardmodellen. Senere kom slim-udgaven til som udover at have lidt nyere software også er slankere og derfor fylder mindre.

Sidste nye model er Playstation 4 Pro, som er luksusudgaven.

Hvilken Playstation 4 du skal vælge, afhænger både af dit barns behov og prisen på det pågældende tidspunkt. Nogle gange kan du nemlig være heldig at finde Slim eller Pro til næsten samme pris som standardmodellen – og det bedste køb vil altid være den nyeste version med den største mængde hukommelse.

Du kan læse mere om hver enkelt model nedenfor.

Playstation 4 Standard

Skal du vælge en almindelig Playstation 4?Den helt almindelige Playstation 4 er den billigste og opfylder langt de fleste behov et barn og en teenager kan have til en Playstation. De fås med 500 GB eller 1 TB (Terrabyte).

Husk at tjekke antallet af controllere, når du kigger på priserne. Der er som standard kun én med, men i nogle pakker er der 2 – samt spil inkluderet. Den bedste samlede pris fås ofte på pakker.

Især fordi en original controller i sig selv koster omkring 500 kroner.

 

Playstation 4 Slim

Skal du vælge en Playstation 4 Slim?En slim-udgave kan det samme som en standard Playstation 4, men den er smallere og lettere. Den fylder derfor ikke så meget og er således nemmere at tage med under armen, når dit barn skal hjem til vennerne eller på ferie hos bedsterne og ikke kan undvære sin spillekonsol.

Derudover har en Playstation 4 Slim en nyere Bluetooth-version så selv de nyeste headsets eller controllere kan tilkobles på dén måde.

Det er dog nice-to-have og således ikke en nødvendigt hed – og er dit barn helt almindeligt og ikke gadgetnørd kan en Playstation 4 Standard sagtens opfylde behovet.

Playstation 4 Pro

Skal du vælge en Playstation 4 Pro?Her er tale om en luksusmodel, som udelukkende fås med 1 TB og har nogle ekstra tekniske specifikationer end de to andre.

Den har f.eks. et skarpere billede, fordi den giver en bedre opløsning.

Men: Opløsningen på standardmodellerne er i forvejen flot og skarp, så der er ikke tale om at du må “nøjes” når du vælger den billige model – du får bare noget ekstra med den dyre.

Derudover er den en smule hurtigere til at loade spillene. Men dermed ikke sagt, at de billigere udgaver loader langsomt. En Playstation 4 Pro er bare ekstra hurtig.