Hvilken børneulykkesforsikring skal man vælge?

Børneulykkesforsikring

Hvilken forsikring til børn skal man vælgeDet er nok ikke en børneulykkesforsikring, der står øverst på listen over ting, der skal anskaffes, når den lille ny er kommet til verden. Det er dog en vigtig ting at have styr på – allerede fra de første leveuger.

En børneulykkesforsikring dækker nemlig ikke kun de tilfælde, hvor barnet selv er kommet til skade, men også hvis barnet kommer til at ødelægge noget. F.eks. hvis de ivrige små arme er kommet til at slå mormors dyre briller af næsen eller en omgang gylp har ødelagt mosters nye iPhone (!)

I det hele taget er børn eksperter i uforudsete hændelser og netop derfor er en børneulykkesforsikring også en rigtig god investering. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt, hvis man vælger forsikringen fra – og selv skal erstatte brillerne eller iPhonen.

Hvilken børneulykkesforsikring er bedst?

Det er dog lidt svært at gennemskue, hvilken ulykkesforsikring til børn man skal vælge. Alle forsikringsselskaber hævder jo, at de har den bedste dækning eller den billigste løsning. Det interessante som forælder er dog hverken en bred dækning eller en lav pris.

Det er, at dækningen stemmer overens med det, man har brug for – og prismæssigt er rimelig i forhold til både dette samt selvrisikoen.

Der er jo ikke meget fidus i at betale 700 kroner ekstra årligt for en børneulykkesforsikring, som dækker motorsport som gokart og speedway, hvis dit barn pt. kun er halvandet år gammel og knapt nok kan finde ud af at bruge sin gyngehest. S

amtidig er der heller ikke noget ved at spare 700 kroner og  når ulykken så er sket finde ud af, barnet ikke var dækket tilstrækkeligt.

Den bedste ulykkesforsikring er der for dén, der passer til jeres behov – og her kan Findforsikring.dk hjælpe.

Få afdækket jeres behov hos en uvildig tredjepart

Den bedste børneulykkesforsikringDe mest ærlige bud på en god ulykkesforsikring til børn får I, hvis I taler med nogle andre end dem, der skal sælge jer forsikringen. Så slipper I for falske løfter, fortielser og en sælger, der prøver at prakke jer mere på, end I har brug for.

Generelt er mange forsikringsselskaber ganske ærlige, men det afhænger også ofte meget af, hvilken konsulent man får i røret.

Derfor kan det være rart at få hjælp til beslutningen fra nogen, som er objektive.

Her er websitet Findforsikring.dk en af mulighederne

Du gennemfører blot en nem test, hvor du igennem en række spørgsmål får afdækket, hvad du har brug for i forhold til din børneulykkesforsikring.

Når du er færdig, får du præsenteret de 3 forsikringstilbud der er relevante for dig. På den måde kan allerede få sorteret nogle af forsikringsselskaberne fra tidligt i forløbet og sammenligne priser og dækninger i ro og mag.

Alle tilbud er helt uforpligtende og du er derfor ikke tvunget til noget som helst. Findforsikring.dk er desuden gratis at benytte.


 

Hvad dækker en børneulykkesforsikring?

Der er generelt forskel fra selskab til selskab på, præcis hvilke scenarier en børneulykkesforsikring dækker. Der er dog nogle ting, der går igen og som er helt basale – og er de ikke dét, ved dit valgte selskab, bør du måske vælge et andet.

De helt basale ting en børneulykkesforsikring bør indeholde er:

  • Dækning både derhjemme, i institution og til fritidsaktiviteter, døgnet rundt
  • En ansvarsforsikring, hvis barnet laver skade på andres ejendom
  • Dækning ved tandskade (fordi skader opstået i barndommen, kan betyde dyre behandlinger som voksen, når det offentlige ikke længere betaler udgifterne til tandpleje)
  • Erstatning ved delvis invaliditet (uanset om det er opstået ved en ulykke eller på grund af kritisk sygdom) som kan hjælpe med til at dække de omkostninger, der eksempelvis kan være ved at skulle ombygge huset eller anskaffe hjælpemidler som trappelift eller kørestolsrampe.
  • Erstatning ved dødsfald (som kan hjælpe med at dække de ret store udgifter der kan være i forbindelse med begravelse, hvis det ulykkeligste skulle ske)

Husk at tjekke størrelsen på selvrisikoen

PlasterSelvrisikoen er et beløb, man skal betale til forsikringsselskabet, når man vil benytte sin børneulykkesforsikring. Anmelder man en skade, vil man således få tilsendt et girokort med selvrisikoens beløb som skal betales, inden man kan få dækningsbeløbet udbetalt.

Det kan derfor være en god idé at tjekke, hvor høj selvrisikoen er i det pågældende forsikringsselskab.

Det er også en god idé at tjekke, hvor stor selvrisikoen er, når barnet er kommet til skade eller har ødelagt noget. Hvis selvrisikoen på børneulykkesforsikringen er 3500 kroner og det par briller barnet har ødelagt kun koster 1200 kroner, kan det eksempelvis ikke betale sig at melde skaden. Så er det billige blot at betale et par nye briller til mormor selv.

Gode tips til at vælge børneulykkesforsikring

  • Tjek om der er rabat ved flere børn – nogle forsikringsselskaber tilbyder gratis dækning for alle børn udover det første.
  • Nogle selskaber tilbyder tilkøb af ekstra dækning, som oftest indeholder muligheden for at få udbetalt et engangsbeløb, så snart barnet er kommet til skade (som en slags trøst til barnet) – eller et dagligt beløb, hvis barnet bliver indlagt som følge af en ulykke. Denne ekstradækning vil for de fleste ikke være pengene værd, da de færreste har behov for den.
  • Prisen afhænger som regel af, hvor høj forsikringssummen er. De fleste vælger 500.000 eller 1 million ved død eller 100% invaliditet. Dette beløb skal enten dække alle udgifter i forbindelse med død og begravelse eller udgifter til at finde en ny bolig eller ombygge hjemmet. Overvej, hvad du kan nøjes med. Bor du i lejlighed er 500.000 måske nok, da du i princippet “blot” kan flytte, hvis det skulle blive nødvendigt. Bor du i hus er 1 million måske bedre, da du så vil have større udgifter ved at skulle omhuses eller ombygge boligen.