Hvilken barnevogn har du?

Vi har 3 børn – og de har haft hver deres barnevogn. De fleste lader naturligvis deres barnevogn gå i arv fra barn til barn, men i vores tilfælde var det ikke en mulighed.

Der er nemlig kun 19 måneder mellem de to ældste, og da Sophie meldte sin ankomst, brugte Rasmus stadig sin egen barnevogn. Vi havde derfor brug for en mere – og da Jeppe kom til verden som efternøler 8 år senere, havde vi naturligvis solgt de to andre vogne.

Vi har således haft 3 forskellige barnevogne indenfor døren og dermed også prøvet lidt af hvert og mit bedste råd er: Vælg den rigtige barnevogn til jeres behov.

Den første barnevogn

Første barnevognRasmus er vores første barn. Derfor havde vi intet udstyr og skulle således ud og købe det hele.

I den lokale babybutik havde de en såkaldt startpakke, der indeholdte det hele: Tremmeseng, madras, dyne, sengetøj, puslepude, ammepude – og barnevogn med lift, myggenet og regnslag.

Det var en billig måde at få alt det basale udstyr på – og som studerende på SU var det derfor et oplagt valg.

Derfor blev der heller ikke tænkt særlig meget over, hvilken barnevogn vi skulle have. Der var to muligheder: En Trille Dream eller en Basson Grande. Valget faldt på den sidste, fordi jeg synes, den var pænest.

Jeg drømte ellers om en Emmaljunga, som jeg syntes var virkelig flot, men den kostede alene det samme som startpakken, så det blev ved tanken.

Basson Grande var en fin vogn til prisen, men ikke noget særligt. Den fyldte samtidig ret meget i bilen og var svær at klappe sammen.

Den anden barnevogn

Da jeg var gravid med Sophie skulle vi som nævnt finde en barnevogn mere.

Vi kiggede lidt på brugte vogne, men faldt over et godt tilbud på den fineste “tøse-barnevogn” med sort/hvide blomster. Det var en Trille Dream (den vi havde valgt fra ved første barn) og den var vi glade for. Den var dog lidt af et skrummel at pakke sammen, men fordi vi havde skiftet bilen ud med en stationcar på daværende tidspunkt betød det ikke så meget længere.

Da Sophie var færdig med at bruge barnevognen, solgte vi den videre til min søster, så min niece Caroline kunne bruge den.

Den sidste barnevogn

Sidste barnevognDa jeg blev gravid med vores yngste, Jeppe, skulle vi ud og genanskaffe alting på ny. Fordi vi så mange år senere var et andet sted i vores liv, var der også økonomisk mulighed for at kunne træffe nogle andre valg, end i studietiden.

Derfor blev vi hurtigt enige om – især fordi det var det sidste barn – at vi skulle købe de ting, vi helst ville have.

Vi kunne altid sælge tingene videre efter brug og i betragtning af hvor lang tid man bruger en barnevogn, en tremmeseng og andre større sager, kunne det for os fint betale sig at købe god kvalitet og lækkert design.

Drømmen om en Emmaljunga fra første graviditet levede stadig – og sådan blev det. Vi valgte således en Emmaljunga Big Star Supreme i en flot grå farve med læderdetaljer. Det var en helt andet barnevogn end de to andre og der var en verden til forskel i design, detaljer, komfort og kvalitet.

Jeppe voksede ud af barnevognen sidste sommer, hvorefter den gik i arv til min anden søster og hendes lille Nora.

Hvilken barnevogn har du? Og er du glad for den? Fortæl endelig om dine erfaringer i kommentarfeltet nederst på siden.