Hvad er Fortnite – forklaret af en 12-årig!

Hvad er Fortnite?

Jeg interesserer mig generelt meget for mine børn – men som enhver anden (gammel!) forælder er der jo så meget, man ikke forstår! Blandt andet Fortnite, som Rasmus på 12 bruger meget tid og energi på.

Han har derfor skrevet nedenstående artikel til mig – og andre mødre – som måske heller ikke lige ved, hvad Fortnite går ud på.

Hvad er Fortnite?

Fortnite er et videospil/computerspil, som har to forskellige spiltyper. Der er en, der hedder Save The World – og en der hedder Battle Royale. Save The World blev udgivet 2011 og Battle Royale blev udgivet septemper 2017.

Hvad går Fortnite ud på?

Fortnite går ud på at slås i enten Save The World eller Battle Royale. I Save The World skal man skyde zombier, og i Battle Royale skal man skyde andre, der spiller Fortnite.

Dem man virtuelt møder i Battle Royale er spillere, der sidder derhjemme og spiller på enten PS4, ps, mobil eller Xbox1 og spiller på samme tid som en selv.

Hvorfor er Fortnite sjovt?

Fortnite er sjovt, fordi der hele tiden kommer nye updates – og i de updates kommer der enten nye våben eller kort.

Fortnites onlinefunktioner

Fortnite er et online spil, så derfor han det mange onlinefunktioner. Man kan spille med alle sine venner som både spiller på PS4, PC, mobil eller Xbox1. De venner man spiller med, kan man også snakke med (nogen gange kommer man til at råbe- og så bliver ens mor sur).

Derfor er Fortnite børnevenligt

Fortnite er børnevenlig,t fordi der ikke er blod og det er en meget animeret grafik. En animeret grafik betyder, at den ikke ser så virkelighedstro ud. Der er også mange sjove elementer med i spillet som eksempel en lama. De sjove elementer gør, at det ikke er så skræmmende som andre skydespil.

Er Fortnite gratis?

Ja Fortnite er gratis, men Save The World koster penge (300kr). Battle Royale er gratis.

Der er dog mulighed for at bruge penge i Fortnite ved at man kan køber V-bucks. Det er spilpenge, som man kan købe for eksempel våben eller nye skins for. (Et skin er en slags outfit til sin spiller).

De mest brugte ord i Fortnite

  • Llama: En Llama er et dyr inde i fortnite, som smider våben man kan samle op, når man smadrer den.
  • Loot: En samling af våben, som man enten kan købe eller finde i spillet.
  • ATK: En ATK er en golfvogn som man kan køre rundt i på hele mappet.
  • Shopping Cart: En shopping cart er en indkøbsvogn man kan køre rundt i på hele mappet.
  • Rift: En Rift er en slags portal som man kan hoppe ind i. Og når man er hoppet ind i den, bliver man skudt op i luften, hvor man så kan flyve et andet sted hen.
  • Battle Bus: Battle Bussen er en bus, man flyver I når, man skal droppe et sted, man kan få sin glider frem og flyve afsted
  • Droppe: man hopper ud af battle bussen.
  • Glider: en glider er en slags paraply ,man kan tage frem når man skal Droppe
  • Nades: er granater
  • V-bucks: er Fortnites spilvaluta.