Makeover med pynt til hjemmet

Pynt til hjemmet

Selvom jeg elsker mit hjem får jeg nogle gange en trang til at ændre på det. Ikke i store træk – men i form af en ny farve på væggen, nye møbler eller måske bare ved at flytte rundt på de eksisterende. Min mand er ikke videre begejstret og sidder fast i 10’ernes mode med hvide vægge. Overalt! Jeg drømmer derimod om en mat, dybblå farve på endevæggen i stuen og lysegrå på badeværelset.

På det punkt bliver vi aldrig enige og væggene har stadig samme uinspirerende farve, som de plejer. Men så er der til gengæld andre småting man nemt kan udskifte og alligevel føle, at der sker noget nyt. Her får du derfor 3 hacks til et nyt udtryk i hjemmet, som din mand sikkert også kan leve med.

Nye vaser og lysestager

Måske kører du et farvetema i stuen, der kunne trænge til en opdatering. Her kan pyntenips, som også har en praktisk funktion, nemt være med til at skabe et nyt indtryk. Det kunne for eksempel være lysestager eller vaser. Placer gerne det hele i “klynger” med vaser og lysestager i nuancer og former. Det skaber et unikt udtryk som bliver helt dit eget.

Stik gerne tørrede blomster i vaserne – de såkaldte evighedsbuketter. De trender for tiden overalt.

Du kan overveje at supplere med matchende sofapuder og tæpper, som giver hele rummet et nyt tema.

Udskift hjemmets billeder og plakater

En nem måde at få lidt nyt ind i hjemmet på er at sætte nye plakater i dine billedrammer – eller anskaffe dig nogle, hvis du ingen har endnu. Plakater fås ofte til få penge og i mange forskellige designs. Dermed kan du sammensætte et udvalg af dekoration på dine vægge, der passer til netop din stil.

Skab eventuelt en hel billedvæg af plakater og billeder i rammer i forskellige størrelser. Kombiner gerne både sort/hvid, grafiske plakater, kunstplakater og fotos. Der er ingen regler!

Hurtig makeover af badeværelset

Badeværelset kan også hurtigt få en make over med få virkemidler. Her kan du blandt andet udskifte bruseforhænget og finde nye håndklæder og badeværelsestæpper, der passer til.

Samtidig kan du kombinere med pynt til væggene. Mange overser badeværelsets vægge, når de indretter hjemmet og det er synd. Der går nemlig meget potentiel stemning tabt. Prøv enten at sætte plakater i rammer op eller monter en pyntehylde, som du kan stille parfumer, nips eller andet dekorativt på.

Har badeværelset klinker, som du ikke er så meget for at bore i, kan du i stedet finde dekorative wallstickers, der kan pynte fint.