Gode råd til familieferien

Flyrejse med børn

Børn er fantastiske. Ikke desto mindre kan de være en alvorlig plage for deres forældre. Det er især tilfældet, når børn er i det offentlige rum. Derfor kan flyrejser være en uoverskuelig begivenhed for forældre, der rejser med børn. At være indespærret på lidt plads i flere timer ad gangen uden mulighed for at gå udenfor – Det lyder som et mareridt, ikke sandt?

Det er der heldigvis råd for. Der er nogle ting, som du selv kan gøre for, at flyrejsen bliver en behagelig oplevelse, ligesom der er andre gode råd at hente om familieferie i denne artikel. Læs videre og bliv klogere på familierejser.

Forbered underholdning hjemmefra

Nu om stunder ejer de fleste familier en iPad eller en anden tablet, der kan tages med på ferier. Det er især fordelagtigt for dig som forælder, da du kan vælge at downloade børnefilm og spil hjemmefra, der kan beskæftige dit barn på rejsen. Ved en flyforsinkelse er det for eksempel vigtigt, at børn bliver underholdt, da frustrationer ellers kan ødelægge rejsen.

Kig efter børnevenlige rejser

Generelt er det altid vigtigt, at du tager hensyn til dit barn, når du booker din ferie. Det handler dermed om, at du booker et børnevenligt hotel, som er beregnet til at huse familier. Eksempelvis vil en børnevenlig svømmepøl, børneunderholdning og gode spisemuligheder være et plus for den perfekte familieferie.

Med hensyn til flyrejsen kan du med fordel vælge et børnevenligt flyselskab. Det kan være i form af flyselskabets udbud af film eller deres udbud af børnemad. Nogle flyselskaber tilbyder også farvelægningsbøger eller andre former for sjove børneaktiviteter.

Vær opmærksom på billige børnebilletter

Det er næsten med garanti muligt at få billige børnebilletter på de fleste flyafgange og de fleste hoteller. Prisen varierer dog meget fra hotel til hotel. Hvis du har en lidt trang økonomi, eller du blot ønsker at spare penge, så kan du med fordel sammenligne priser på børnebilletter. Her kan der være mange penge at spare.

Planlæg aktiviteter for hele familien

Du kender naturligvis dit barn bedre end alle andre. Derfor ved du også, hvilke aktiviteter dine børn bedst kan lide. Er dit barn en rigtig vandhund, så dyrk den unikke glæde som dit barn kan få ud af at lave et sandslot eller lege på en luftmadras i vandet. Der er intet bedre for børn end forældre, der gider at lege med dem.

Selvom du naturligvis skal tage højde for, hvad dit barn kan lide, så skal du ikke indrette hele ferien efter dit barn. Det er vigtigt, at du som forælder træder i karakter fra tid til anden, så dit barn oplever forskellige ting på ferien. Er du eksempelvis meget kunst eller kulturelt interesseret, så tag da dit barn med på museum eller på et gammelt slot. Børn elsker gode fortællinger, så det handler bare om at sælge aktiviteten på den rigtige måde.