Gode gaver til baby

Gaver til baby

Det kan godt være lidt udfordrende at give en gave til en baby, som endnu ikke er gammel nok til selv at åbne sine gaver.

Det er en situation, de fleste nok har prøvet at stå i – og derfor er der også masser af ideer og inspiration at finde ud fra andres oplevelser. Herunder kan du finde eksempler på gode gaver til baby.

Bløde gaver til baby

Man kan ikke gå helt galt i byen ved at give et dejligt, varmt tæppe til det lille nye medlem af familien – og det giver helt sikkert bonus points hos forældrene, hvis du har lavet det selv.

Der findes et hav af gratis strikke- og hækleopskrifter til netop den slags, så hvis du i forvejen har et – måske skjult – talent for at sidde og arbejde med garn, så er det bare med at komme igang.

Du kan også enten sy eller købe tøj og sparkedragter til den lille ny. Det er klart noget, forældreparret vil værdsætte, da babytøj er ret dyrt i længden – også fordi, der hele tiden skal købes nyt, da en baby vokser hurtigere, end man lige regner med.

Det er dog vigtigt at tage hensyn til sæsonen. Køb helst tøj, som babyen evt. først kan passe om et halvt år, men som til gengæld så passer til sæsonen på det tidspunkt. Der er som regel bedre at købe tøj, som babyen kan vokse sig til, i stedet for tøj, der hurtigt bliver for småt.

Leg og lær

Legetøj er også et af de gode gaver, man kan give til en baby. Alle børn elsker legetøj, og det at lege er vigtigt for både motorikken og hjernen, da det det er med til at både udvikle og stimulere begge dele.

På den måde kan det rigtige legetøj også effektivt have en meget positiv virkning på barnet, imens det vokser op – en vigtig kvalitet, som forældreparret vil blive meget begejstrede over, at du har tænkt på.

Legetøj til en baby skal være sikkert at lege med. Det vil sige ingen skarpe kanter eller små dele, som barnet kan komme galt afsted med. Derfor er en blød krammebamse i form af fx en kendt tegnefilmsfigur eller et dyr et optimalt valg, når man skal vælge mellem gode produkter til en baby.

Et legetæppe er også en rigtig god ide at købe som gave til en barnedåb. Det har mange interessante former og farver, som babyen helt klart kan få masser af tid til at gå med at nærstudere på gulvet, imens forældrene slapper af og kigger på ved siden af.

Træklodser, man skal sætte sammen med bestemte former og farver, er også et godt produkt til en baby, der er ved at lære om omverdenen og har brug for at stimulere sin hjerne. Der findes også klassiske træklodser, hvor der er bogstaver på, så barnet allerede i en tidlig alder kan lære at genkende formerne på bogstaverne, hvilket bliver en kæmpe fordel senere hen.