Frem med modellervoks og Foam Clay

Modellervoks

Det kan være svært at få børnene til at lave andre ting end at sidde foran en skærm, når de får en vis alder. Hvor vores yngste på 3 helt naturligt fiser rundt i hele huset og leger en masse fysiske lege – og den ældste på 12 elsker fodbold med vennerne – har det været lidt sværere med midterbarnet.

Hun er 10 og allerede for et par år siden, begyndte interessen for dukker, Barbie og Lego Friends at dale. Til gengæld har hun altid været meget kreativ og elsker at sysle.

En af de ting hun bruger meget tid på, er at lege med modellervoks. Særligt det sjove Foam Clay er et kæmpe hit!

Foam Clay modellervoks til de lidt større børn

Foam Clay er en særlig type modellervoks, som indeholder små luftkugler. Det gør massen sjov at røre ved, og giver et særligt udtryk.

Foam Clay er selvhærdende og kan derfor bruges til både at forme figurer med – og dekorere for eksempel æsker eller andre figurer. Det tørrer på kun en nat og er man ved en fejl kommet til at glemme at sætte låget på beholderen, kan man nemt gøre massen blød igen ved at modellere lidt vand ind i sit Foam Clay. Så er det så godt som nyt igen.

Der findes masser af inspirationsvideoer på Youtube, som børnene kan samle idéer med.

Sådan bruger vores datter det i øvrigt lige præcis: Hun sidder og ser videoer på sin iPad, imens hun modellerer. På den måde sidder hun ganske vist foran skærmen, men ikke længere passivt som seer. I stedet er hun aktiv og får udviklet både finmotorikken og sine kreative evner.

Find Foam Clay online her

Modellervoks for hele familien

Modellervoks er for alle. Der er nemlig noget særligt ved at bruge sine hænder på en kreativ måde.Også selvom man som voksen måske kan synes, man mangler kreative evner til leg af denne type.

Jeg synes desuden personligt, det kan føles næsten meditativt at forme det bløde modellervoks med hænderne – samtidig med at vi hygger os sammen som familie uden forstyrrende skærme og støj.

Herhjemme leger vi ofte “form og gæt”, hvor vi skiftes til at forme en ting af modellervoks eller Foam Clay, som de andre skal gætte. Andre gange laver vi figurer til jul og påske, hjemmelavede gaver som magneter og nøgleringe eller ren og skær leg, hvor børnene former præcis dét, de vil.

Hjemme hos os elsker vi modellervoks fordi:

Leg med modellervoks

  • Leg med modellervoks styrker finmotorikken. Især i dag hvor meget leg foregår ved skærme, kan den finmotoriktræning man før fik fra farveblyanter, leg med klodser og puslespil, nemlig gå tabt.
  • Vi kan alle sammen være med. Både Jeppe på 3 og Henrik på 40!
  • Modellervoks er ikke særlig dyrt og det er således legetøj i den billigere ende.
  • Det er nemt at rydde op, når legen er slut, fordi det ikke smitter af eller klistrer.
  • Opbevarer man sin modellervoks i lukkede beholdere, når legen er færdig, kan det holde længe – og dermed også tages frem igen og igen.

Er I også vilde med modellervoks? Og har I andre tips til lege med netop modellervoks eller Foam Clay? Så del meget gerne jeres gode idéer i kommentarfeltet <3