Fødselsdagsgaver til en 2-årig

Så skete det – min yngste er allerede fyldt 2 år og selvom det er ren kliché, så føles det virkelig som om, det var i går jeg fødte ham.

Men sådan er det, når man får en baby. Nætterne kan føles uendeligt lange, mens årene føles ufatteligt korte.

Vi var lidt i tvivl om, hvad vi skulle ønske os til ham. Han har fødselsdag kun 9 dage efter jul, så det var egentlig ikke nye ting, han manglede. Der var nemlig blevet fyldt godt op i juledagene! Heldigvis var bedsteforældrene virkelig kreative og fandt selv på nogle gaver, som var lige i skabet – og resten havde vi selv fundet frem til.

Især de nedenstående 3 gaver var helt perfekte til en 2-årig af hans slags.

Stor Jellycat kanin

Jellycat kaninSiden fødslen har Jeppe haft en af de bløde kaniner fra Jellycat at putte med. Det har resulteret i, at den i dag er hans trofaste følgesvend, uanset hvor han går hen. Vi kan faktisk ikke undvære den og har derfor også hele 3 (!) ens så vi kan vaske dem engang imellem.

Derfor var der næsten ingen vej udenom, da bedsteforældrene så en endnu større kanin fra Jellycat. Hvis den skulle bo hos nogen, var der i hvert fald hos os.

Det var et kæmpe hit og han elsker virkelig den kanin! Den er 67 centimeter høj, når den sidder ned og dermed næsten lige så stor som ham selv – men han slæber rundt på den i hele huset, serverer mad for den, giver den middagslur og putter med den i sofaen, når det er tid til at slappe lidt af med Chuggington i tv’et.

 

Spisesæt fra Design Letters

Tallerken fra Design LettersNår man er 2 år og begyndt at få temperament, sker det at tallerkerne ryger en tur på gulvet. Det har tyndet en smule ud i vores service og derfor havde vi ønsket os noget nyt i melamin, som kan holde til en tur ned på vores klinkegulv i køkkenet. Øverst på listen stod de fine tallerkener og skåle fra Design Letters.

Jeg elsker det simple design og skålene kan jeg sagtens finde på at bruge til voksensnacks også. Derfor har jeg også tænkt, at Jeppe kan bruge dette spisesæt længe, fordi det et tidløst i sit udtryk. I modsætning til mange af de andre mærker, som også er søde med nuttede figurer – men som han måske vokser fra om nogle år.

Duplo-tog

DuploDet bedste legetøj er noget, som kan gå i arv. Her er Duplo en sikker vinder. Der fås en masse forskelligt, så uanset om barnet er fan af traktorer, tog eller søde dyr er der noget for enhver smag. Jeg synes også, det er muligt at finde mindre sæt til en god pris – så alle kan være med.

Lige for tiden elsker Jeppe vogne, som kan spændes bag på alt muligt. Derfor fik han naturligvis et sæt med netop et tog og hele 3 vogne.

Kombineret med det Duplo han har i forvejen, kan han dermed lave en virkelig lang kæde af vogne – og dét er bare et hit!

 

Ønskeliste til en 2 års fødselsdag

Jeg havde som allerede nævnt lidt svært ved at finde på ønsker. Derfor deler jeg lige hans endelige ønskeseddel, fordi du måske (som jeg selv) henter inspiration til den slags online. Det kan jo være, der er nogle gode gaveidéer, du ikke lige selv havde tænkt på. Sådan opstod ønsket om et nyt spisesæt f.eks. hos mig.

Legekøkken

Vi ønskede os det fra IKEA, fordi jeg synes det er meget pænt og neutralt at se på. Det ser derfor ikke så rodet ud, når det står i stuen, hvor legetøjet som regel ender med at være alligevel. Især når man bor i et 3-plans-hus som vi gør.

Legemad

Særligt den slags af træ som er samlet med velcro, så barnet kan “skære det over”. Det får han masser af tid til at gå med allerede.

Løbecykel

Når man har fødselsdag om vinteren har man brug for udendørs legetøj, selvom årstiden ikke er til det. Der går jo næsten et helt år før det er tid til gaver igen. Han var så heldig at få en, men er endnu ikke helt fortrolig med den. Jeg er dog sikker på, det kommer i løbet af foråret.

Magneter til køleskabet fra Djeco

De laver nemlig de fineste magneter i træ med dyr og andre genkendelige motiver, så barnet både kan øve sproget og flytte rundt på magneterne, mens de voksne laver mad. De har også en god størrelse, så der ikke er risiko for at barnet sluger dem.

Du finder dem bl.a. hos Banditten.dk som også har mange andre gode fødselsdagsgaver til et barn på 2.