Vi er så heldige at have Glad Zoo liggende få kilometer fra Rødding. Da de to ældste var små, boede vi endda i Lintrup, hvor parken ligger – og derfor har vi fået mange timer til at gå her. Ja, faktisk gik Sophies allerførste tur i barnevogn dertil – så at holde hendes 10 års fødselsdag i Glad Zoo, var nærliggende.
Derudover elsker hun dyr – og fordi hendes far stadig bor i byen og hans nye kone har arbejdet i parken, kender hun de fleste dyrepassere. Og dyr! Glæden var derfor stor i hendes nu 10-årige hjerte, da vi spurgte hende, om hun ville holde sin fødselsdag i Glad Zoo.
Nem fødselsdag i Glad Zoo
Vi er tilhængere af at det er nemt. Det er sådan set ligegyldigt om det drejer sig om børnefødselsdage eller rengøring.
Derfor har vi altid været glade for muligheden for at holde børnefødselsdag ude af huset. Det gør det nemmere i forhold til afviklingen og også en smule i forhold til det sociale – det er nemlig sværere for gæsterne at kede sig, hvis der hele tiden er noget at tage sig til.
Vi har tidligere holdt fødseldag i Rødding Centeret og (klassikeren) på McDonalds.
Men i år var det altså i zoologisk have.
Vi fik både lov til at være med til at fodre dyrene og var med inde og høre om en spændende kongeboa. Pigerne i 4. klasse fik også lov til at hjælpe med at bære den, hvis de havde lyst. Det havde de faktisk alle 14 – på nær en enkelt. Men det forstår jeg godt. Jeg sad også over…
Du kan læse mere om at holde fødselsdag i Glad Zoo her.
Menuen stod på dino-nuggets, pommes frites og sodavand, som var med i prisen. Og så havde vi også sørget for at medbringe lidt lækkert hjemmefra til sulten ind-imellem.
Fødselsdag med miljøvenligt engangsbestik
Hjemme hos os går vi generelt meget op i at passe godt på miljøet. Vi genbruger alt hvad vi kan, handler bæredygtigt når vi kan og lever overvejende økologisk. Derfor er jeg personligt også meget begejstret for alternative materialer til plast, hvor end det kan lade sig gøre.
En af de ting, jeg altid har det svært med er, når der ryger plastik i skraldespanden, og selvom det er ganske få gange om året vi bruger engangsservice – og bestik, føler jeg alligevel næsten jeg er nødt til at lukke øjnene og kaste alle overbevisninger overbord, når jeg skal rydde af bordet.
Jeg er derfor rigtig glad for, at der findes bedre alternativer, som for eksempel produkterne fra Field Advice.
Her er ingen traditionelle plastikkrus, men papkrus lavet af bambuspapir. Tallerkener og skåle er heller ikke fremstillet af hverken plast eller traditionelt papir, der kan være ressourcetungt i produktionen. I stedet er de lavet af enten bambus eller ganske enkelt palmeblade, som alligevel selv falder af palmerne.
Bestikket er fremstillet at biologisk nedbrydeligt plast, kaldet PLA, og er således heller ikke så belastende for kloden som almindelig plast.
Nå, det blev en afstikker: Men vi havde kagekone med hjemmefra på et fad til engangsbrug, bambuskrus og papirsugerør med hjemmefra – og da fødselsdagen var slut, smed vi det hele i skraldespanden og skulle derfor ikke have andet med hjem end Sophie og alle hendes fine gaver.
Nemmere børnefødselsdag fås ikke!